VLADIMIR ĆOSIĆ: „Tragaćemo za pravilima i zakonitostima modernog pripovedanja“

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 07.Okt.2021, 16:33

VLADIMIR ĆOSIĆ: „Tragaćemo za pravilima i zakonitostima modernog pripovedanja“

Razgovarali smo sa Vladimirom Ćosićem, Kreativnim direktorom Represent System-a o ovogodišnjoj IAA Akademiji u okviru koje je koordinator edukativnog modula Kreativa

_____________________________________________________________________________________

AcademIAA 2021, edukativni program u organizaciji IAA Srbija, ove godine biće održan onlajn u periodu od 21. oktobra do 2. decembra.

Preko 30 predavača i panelista pojaviće se u okviru 6 modula: BIZNIS >> Pročitaj celu vest na sajtu Advertiser-Serbia.com << (koordinator: Marko Pešić, izvršni direktor, Ovation BBDO), DIGITAL (koordinator: Goran Jankuloski, Managing Partner, Žiška), INOVACIJE (koordinator: Ljubica Vukčević, Head of Data Analytics and Insight, Direct Media United Solutions), ISTRAŽIVANJE & ANALITIKA (koordinator: Dobrinka Vićentijević, Shopper Insights Director, EyeSee), KREATIVA (koordinator: Vladimir Ćosić, kreativni direktor, Represent System), MEDIJI (koordinator: Ana Mijajlović, Media Director, Havas Adriatic).

Ovogodišnji program je „otvoren“ za sve zainteresovane (polaznici ove godine ne prolaze proces selekcije), a AcademIAA 2021 donosi jednu značajnu novinu – deo sadržaja namenjen je i onima koji imaju dugogodišnje iskustvo u struci. Reč je o modulu Inovacije, koji će biti održan 4. novembra.

Prijave traju do 15. oktobra!

_____________________________________________________________________________________

Za početak, molimo vas da predstavite modul čiji ste koordinator: Koji je naziv modula, ko su predavači, koje su teme i koji su edukativni sadržaji svake od pojedinačnih tema?

– Ja sam koordinator modula Kreativa, čija će centralna ovogodišnja tema biti pripovedanje ili storytelling. Modul će ove godine biti sastavljen od dva predavanja i jednog panela, na kojima će učestvovati neki od trenutno najeminentnijih pripovedača iz različitih, komercijalnih i nekomercijalnih umetničkih disciplina. Predavanja će držati kreativni direktori Marko Prokić i Vladimir Simić, koji će iz svojih uže stručnih polja dizajna i kreiranja videa promišljati značaj, važnost i zakonitosti uspešnog pričanja priča u okviru oglašavanja, filma i umetnosti. Na panelu će pored mene učestvovati strip autorka i ilustratorka Jana Adamović, reditelj Miroslav Terzić, kreativni direktor i brend strateg Žarko Veljković i street artistkinja TKV Kraljica Vila. Pokušaćemo da proniknemo u tajne pripovedanja koje intuitivno svi koristimo, ali retko o njima promišljamo, poput odgovora na pitanja „Kako se prave velike priče?“, „Kako i zašto se publika emotivno angažuje kroz pripovedanje?“ i „Šta čini suštinu pripovedanja brendova?“.

Koji su glavni edukativni ciljevi modula čiji ste vi koordinator i kome je ova edukacija namenjena?

– Dakle, tragaćemo za odgovorima na pitanja šta je storytelling, zašto je toliko moćan i nezaobilazan u životu brendova, te kako da ga koristimo u oglašavanju.

Preispitivaćemo sličnosti i razlike u pripovedanju jedne statične ili više pokretnih slika, digitalnih video-formata ili filmova, igranih ili dokumentarnih formi, tradicionalnih ili inovativnih formi. Tragaćemo za pravilima i zakonitostima modernog pripovedanja.

Edukacija je namenjena početnicima u sferi kreativnog oglašavanja, ali ja želim da verujem, i tako i koncipiramo čitavu stvar, i za sve one koje zanima teorija (primenjene i nekomercijalne) umetnosti, kao i pripovedanja generalno.

Uputite poziv svim potencijalnim polaznicima, odnosno preporučite ovogodišnju IAA Akademiju

– Priče su omogućile ljudima da razumeju svet oko sebe i pronađu dublji smisao života od početka istorije. Tehnike i načini pripovedanja su se kroz vreme menjali, ali moć priča da nas pokrenu i izazovu osećaj povezanosti sa drugim ljudima je ostala ista.

Ovaj modul će istraživati suštinu pripovedanja brendova, kojoj se sve više okrećemo zbunjeni pred brdom informacija kojima smo zatrpani. Naša glavna tema biće suštine komunikacije.

Na ne mali broj pitanja koje nameravam da postavim svojim sagovornicima ni sam trenutno nemam odgovore, i baš zbog toga se nadam da će ova edukacija biti uzbudljiva i drugačija.

Izvor: Advertiser Serbia

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Advertiser-Serbia.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Advertiser-Serbia.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.