Izvor: Luftika.rs, 12.Jun.2023, 11:21

Umro bivši italijanski premijer Silvo Berluskoni

Bivši premijer Italije Silvio Berluskoni preminuo je danas u Milanu.
Berluskoni je preminuo u bolnici San Rafaele u Milanu u 86. godini.
Bivši premijer Italije je prošlog petka hospitalizovan, kako bi obavio „planirane testove“ u vezi sa hroničnom mijelomonocitnom leukemijom od koje već neko vreme boluje, piše Nova.
Berluskonijev brat Paolo i njegova ćerka Marina stigli su u bolnicu San Rafaele u Milanu. On je prethodnih meseci više puta hospitalizovan, ali je nakon >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << kratke terapije odlazio kući.
Ko je bio Silvio Berluskoni? Silvio Berluskoni bio je italijanski biznismen i političar koji je obavljao funkciju premijera Italije.
Nalazio se na čelu političkog pokreta Napred Italijo, partije koja je zvanično osnovana u januaru 1994, da bi se prvi put kandidovala za opšte izbore u martu iste godine.
Berluskoni je bio kratko premijer – sedam meseci 1994. godine, da bi 2001. ponovo bio postavljen na istu funkciju.
Druga Berluskonijeva vlada je najdugotrajnija u istoriji italijanske republike.
Ipak, on je 20. aprila 2005. godine ponudio ostavku svoje vlade posle poraza na regionalnim izborima i unutrašnjih problema u koaliciji. Potom je 23. aprila 2005. formirao novu vladu bez većih promena u sastavu.
Berluskoni je 12. novembra 2011. pondeo ostavku predsedniku Italije Đorđu Napolitanu, posle gubitka parlamentarne većine i velike ekonomske krize koja je pogodila zemlju.
Berluskoni je takođe bio vlasnik i osnivač medijskih kompanija koje mnogi nazivaju „italijansko medijsko carstvo“.
Prema Forbs magazinu, Silvio Berluskoni je bio najbogatiji čovek u Italiji sa imovinom vrednom 12 milijardi dolara tokom 2005 godine, a istovremeno je bio i 25. najbogatiji čovek na svetu.
Bio je predsednik i fudbalskog kluba FK Milan između 1986. i 2004.
Mađarski premijer cuga rakiju na -10, kolje svinje i živo ga zabole što se svet zgražava (VIDEO)

Nastavak na Luftika.rs...






Povezane vesti

ODLAZAK LEGENDE: Preminuo nekadašnji predsednik Milana, Silvio Berluskoni!

Izvor: HotSport.rs, 12.Jun.2023

Sa ‘rosonerima’ je sve osvojio. Nekadašnji predsednik fudbalskog kluba Milan i premijer Italije, Sivlio Berluskoni preminuo je u 87. godini u bolnici San Rafaele u kojoj je bio smešten od petka zbog planiranih testiranja. On se već neko vreme borio sa leukemijom. Silvio je  veliku imperiju...

Nastavak na HotSport.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.