Ukrao auto od 2 miliona evra tokom test vožnje

Izvor: B92, 16.Maj.2019, 09:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ukrao auto od 2 miliona evra tokom test vožnje

Nemačka policija traga za klasičnim Ferrarijem 288 GTO otuđenim od vlasnika od strane čoveka koji se predstavio kao potencijalni kupac automobila.

Ferrari 288 GTO ukraden je u Diseldorfu u ponedeljak, nakon što se vlasnik susreo sa osobom koja je zakazala probnu vožnju.

Lopov, koji je sedeo na mestu suvozača, iskoristio je trenutak kada je vlasnik izašao iz automobila, kako bi sa njim zamenio mesto.

Kradljivac je tada iznenada uskočio na vozačku >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << poziciju i odjurio u skupocenom klasičnom Ferrariju.

Policija u Diseldorfu oglasila se u utorak povodom ovog slučaja i saopštila da za sada nije uspela da locira ukradeno vozilo za koje se procenjuje da vredi oko 2 miliona evra.

Ferrari je 1980-tih godina napravio svega 272 primerka modela 288 GTO. Automobil za pogon koristi 2.9 litarski twin-turbo V8 koji proizvodi 400 ks i 496 Nm.

Poslednjih godina ovom modelu je značajno skočila cena na tržištu klasičnih supersportskih automobila, pre svega zato što je veoma redak i malobrojniji od čuvenih Ferrarija F40, F50 i Enzo, koji su ga nasledili.

Novi detalji:

Nemačka policija u međuvremenu je saopštila da je pronašla ukradeni Ferrari 288 GTO iz 1985, dok je počinilac krađe i dalje u bekstvu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.