Udala se za princa, ali joj život ipak nije bajka

Izvor: Mondo, 06.Sep.2017, 18:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Udala se za princa, ali joj život ipak nije bajka

Mnoge žene će je razumeti.

Foto: Guliver/Getty images, Victoria Jones-WPA Pool

  Kejt Midlton je trudna treći put. Međutim, treći put ima i isti problem - prekomerno povraćanje ili Hyperemesis Gravidarum.

Šta to konkretno znači?

To znači da ne može ništa da popije ili pojede, čak ni gutljaj vode, a da ne povraća!

I ne samo što je to neprijatno, već može biti i veoma opasno za trudnicu, ali i za plod. Žena >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << koja preterano povraća može lako da dehidrira, zbog čega mnoge trudnice moraju da primaju infuziju, često svakoga dana.

Zbog naprezanja prilikom povraćanja ženama često popucaju kapilari na licu, mogu imati i rane u ustima izazvane želudačnom kiselinom. 

Devojčica?

Staro je verovanje da žene koje nose devojčice imaju mučninu i povraćaju. Videćemo uskoro da li je to istina.

Neke žene povraćaju samo u prvom tromesečju trudnoće, neke u poslednjem.

Uzrok povraćanja mogu biti i razni mirisi, čak i parfem koji je žena pre trudnoće godinama koristila. Prašak za veš, na primer, razne kreme, miris kafe... spisak nema kraja i nemoguće je predvideti šta sve može izazvati povračanje.

Neke žene čak kažu da ih je taj problem sprečio da drugi put ostanu u drugom stanju, i da zbog toga imaju samo jedno dete.

Zato, svaka čast Kejti, koja će tu muku istrpeti i treći put.

Mada, verovatno mnogi od vas sada misle - lako je njoj, čitava svita joj je na raspolaganju, ali niste u pravu. Lek protiv mučnine u trudnoći ne postoji i svaka žena mora sama da utvrdi šta joj tačno olakšava taj problem.

Pročitajte: Stiže treća beba!

Nekim ženama pomažu kokice, na primer, sirovi bademi, tostiran hleb...

Ima i nešto dobro u vezi sa povraćanjem u tridnoći - istraživanje sprovedeno u Americi, u kojem je učestvovalo 800 trudnica, pokazalo je da je opasnost od spontanog pobačaja ako trudnica pati od jutarnjih mučnina za 50 do čak 75 odsto niža nego kod onih koje nemaju taj problem.

Pročitajte: Kakva je Kejt majka

Uzroci mučnina u trudnoći još nisu sasvim razjašnjeni, ali lekari pretpostavljaju da one zapravo štite fetus od toksina i mikroorganizama koji se mogu nalaziti u hrani i napicima koje majka konzumira.

Osim toga, mučnine su često i razlog da buduća mama promeni način ishrane i počne pažljivije da bira namirnice koje će unositi u organizam.

Zašto mali princ ide baš u Montesori obdanište?

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.