U stotine vozila sipano pogrešno gorivo

Izvor: B92, 02.Sep.2023, 18:01

U stotine vozila sipano pogrešno gorivo

Benzinska stanica u Nemačkoj zamenila je greškom dizel i benzin. Problem uočen tek nakon nekoliko dana.

Na benzinskoj stanici u nemačkom mest Rajhenzaksen stotine vozača sipali su pogrešno gorivo u svoje automobile. Nemački mediji javljaju da su vozila počela masovno da se kvare.

Mušterije ove benzinske stanice od prošle nedelje imaju problema sa kvarovima motora. Prema pisanju medija, na pumpi su očigledno zamenjeni rezervoari za gorivo za dizel i benzin, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << piše fenix-magazin.de.

Zbog ovoga, sve više vozača poslednjih dana traži pomoć majstora da popravi svoje automobile.

"Na naše veliko žaljenje, nakon intenzivnog ispitivanja, utvrdili smo da je do zamene goriva na benzinskoj pumpi u Rajhenzaksenu došlo greškom dobavljača", potvrdili su nemačkim medijima firme Honsel Mineralölvertriebs-GmbH i Kaiser Energie GmbH.

Razlog je zamena mlaznice za punjenje dizela ili super benzina.

Svi kupci koji su napunili Super E5 i dizel između ponedeljka ujutru (28. avgusta) i srede popodne su pogođeni ovim problemom.

Prema pisanju medija, još nije razjašnjeno ko će platiti nastalu štetu vozačima. U svakom slučaju, pogođeni treba hitno da odu u servis i prekontrolišu svoj automobil.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

KATASTROFA Masovne prijave kvarova na vozilima zbog glupe greške - benzinska stanica sve priznala, pa nastao haos: "Prekontrolišite svoje automobile"

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Sep.2023, 16:03

Problem je trajao danima...Na benzinskoj stanici u nemačkom mestu Rajhenzaksen stotine vozača sipali su pogrešno gorivo u svoje automobile. Nemački mediji javljaju da su vozila počela masovno da se kvare...Mušterije ove benzinske stanice od prošle nedelje imaju problema sa kvarovima motora. Prema...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.