Lavina u Alpama ubila najmanje četiri osobe

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 09.Apr.2023, 16:33

Lavina u Alpama ubila najmanje četiri osobe

Lavina u francuskim Alpama ubila je četiri osobe u nedjelju, 9. aprila, saopćio je francuski ministar unutarnjih poslova, nazivajući broj žrtava privremenim. Lavina se obrušila niz ledenjak Armancette u Contamines-Montjoie, u regiji Haute-Savoie, nekih 30 kilometara jugozapadno od Chamonixa. Ministar unutarnjih poslova Gerald Darmanin nije dao detalje o unesrećenima u svom tvitu. Lokalna radio postaja France-Bleu navodi da je lavina bila kilometar dugačka i 100 metara široka. Dva su...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

LAVINA ODNELA NAJMANJE ČETIRI ŽIVOTA Tragedija u francuskim Alpima

Izvor: Blic, 09.Apr.2023

U lavini u francuskim Alpima danas su poginule četiri osobe, rekao je francuski ministar unutrašnjih poslova Žeral Darmanin i dodao da je to preliminarni broj.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.