U Crnoj Gori nova Facebook pravila političkog oglašavanja

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 06.Avg.2020, 14:24

U Crnoj Gori nova Facebook pravila političkog oglašavanja

Osim u Crnoj Gori, nova pravila će važiti u još 31 zemlji.

U kompaniji navode da bilo ko ko želi da oglašava političke oglase namenjene građanima mora da bude ovlašćen u zemlji kao oglašivač za političke kandidate, političare, političke partije, odbore za političke aktivnosti ili one koji zagovaraju ishod političkih izbora.

Pravila obuhvataju i sve što se odnosi na bilo kakve izbore, referendume ili glasačke inicijative, uključujući i pozive na glasanje ili >> Pročitaj celu vest na sajtu Advertiser-Serbia.com << izborne kampanje.

Zainteresovani za oglašavanje moraće da potvrde svoj identitet ličnom kartom izdatom u Crnoj Gori i podatkom ko je odgovoran za oglas i ko ga plaća.

Na ovaj način oglašivač postaje odgovoran za oglas koji postavi na Facebook-u i Instagramu”, objašnjavaju u kompaniji Facebook.

Izvor: Tanjug

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Advertiser-Serbia.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Advertiser-Serbia.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.