U AMSTERDAMU PREMINUO SOUL PEVAČ SOLOMON BERK

Izvor: Kurir, 10.Okt.2010, 20:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U AMSTERDAMU PREMINUO SOUL PEVAČ SOLOMON BERK

AMSTERDAM- Američki soul pevač Solomon Berk(71) preminuo je jutros na aerodromu u Amsterdamu, u 71. godini, javili su holandski mediji.

Holandska novinska agencija ANP izvestila je da je Berk proglašen mrtvim u mrtvačnici na aerodromu Šipol, a doktor je saopštio da je umro prirodnom smrću.

Portparol aerodroma potvrdio je smrt američkog pevača, ali nije dao druge detalje, preneo je Rojters, navodeći da će njegovo telo biti vraćeno u Sjedinjene Američke Države >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << sledeće sedmice.

Berk je iz Los Anđelesa doleteo u Amsterdam, gde je u utorak trebalo da objavi novi kompakt disk "Hold on Tight" sa holandskom grupom "De Dijk".

Dobitnik muzičke nagrade Gremi 2003. i član Kuće slavnih rokenrola od 2001, Berk je objavio poslednji album "Nothing's Impošible" u aprilu, a poslednji koncert održao je u Sijetlu 4. septembra.

Neki od Berkovih najvećih hitova su "Everybody Needs Somebody to Love" i "Cry To Me", koji je korišćen u filmu "Prljavi ples".

Rođen je 21. marta 1940. u Filadelfiji, muzičku karijeru počeo je u crkvenim horovima, a kasnije je na lokalnim radio stanicama imao gospel šou. Berk je imao 21 dete i 90 unučadi.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.