Dinkić: Očekujemo veliki broj raskida ugovora o privatizaciji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Jan.2009, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dinkić: Očekujemo veliki broj raskida ugovora o privatizaciji

BEOGRAD - Potpredsednik Vlade Srbije i ministar ekonomije Mlađan Dinkić ocenio je danas da će privatizacija u ovoj godini biti otežana i dodao da očekuje veliki broj raskida postojećih ugovora.

Država će učitni sve da donese iste olakšice za trenutne, ali i buduće kupce preduzeća u Srbiji, rekao je on je na sastanku najviših srpskih zvaničnika sa privrednicima, bankarima i sindikalcima o borbi protiv ekonomske krize.

Dinkić je naveo da će u 2009. godini >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << pozajmice banaka iz inostranstva biti daleko manje nego u prethodnoj godini, kada su iznosile 3,7 milijardi evra.

On je dodao da očekuje da će uvoz u Srbiju biti manji nego u 2008. godini, ističući da će biti zadovoljan ako izvoz u 2009. bude zadržan na nivou iz prošle godine.

U Srbiji su zbog svetske ekonomske krize, kako je rekao Dinkić, najviše pogođeni proizvođači sirovina i poluproizvoda, napominjući da bi zbog toga Vlada umesto jedinstvenih mera trebalo da selektivno donosi mere za pojedine sektore privrede.

Ministar ekonomije je kazao i da se razmišlja o proširenju liste pretežnih izvoznika koji imaju olakašice za izvoz. Prema njegovim rečima, na listu bi bila uključena sva preduzća koja izvoze više od 50 odsto prizvodnje ili čiji izvoz premašuje vrednost od dva miliona evra godišnje.

Dinkić je dodao da se trenutno pretežnim izvoznicima smatraju firme koje izvoze više od 70 odsto ukupne proizvodnje ili čiji izvoz premašuje 10 miliona evra godišnje.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Srbija očekuje investicije od dvije milijarde dolara

Izvor: Capital.ba, 09.Jan.2009

BEOGRAD, Potpredsjednik Vlade Srbije Mlađan Dikić izjavio je danas da bi Srbija u ovoj godini mogla da očekuje oko dvije milijarde dolara direktnih stranih investicija. On je na sastanku najviših srpskih zvaničnika sa privrednicima, bankarima i sindikalcima o borbi protiv ekonomske krize kazao da...

Nastavak na Capital.ba...

Jeftiniji krediti spas za privredu

Izvor: Blic, 09.Jan.2009

Nacionalni prioritet ove godine jeste očuvanje produktivnih radnih mesta i stabilnosti u društvu, jer 2009. ne može biti posvećena razvoju nego samo konzerviranju i očuvanju privrednih kapaciteta Srbije, ocenio je šef države Boris Tadić juče u pauzi četvoročasovnog skupa na kojem je državni...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.