Turska kaznila Google sa 36,6 miliona dolara

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 14.Apr.2021, 17:22

Turska kaznila Google sa 36,6 miliona dolara

Turske vlasti kaznile su u sredu Google sa 296 miliona turskih lira (36,6 miliona dolara) zbog kršenja državnog zakona o konkurenciji

Agencija za zaštitu konkurencije Turske objavila je da je Google prekršio zakon usložnjavanjem rezultata pretraživanja na tržištu usluga sadržaja, isticanjem tekstualnih oglasa na vrh svojih rezultata pretraživanja, čime >> Pročitaj celu vest na sajtu Advertiser-Serbia.com << je isključio svoje konkurente, prenosi Anadolija.

Istraga je obuhvatila turski Google Reklamcilik ve Pazarlama Ltd., Google International LLC, Google LLC, Google Ireland Ltd. i Alphabet, Google-ovu matičnu kompaniju.

Evropska komisija je 2019. godine Google-u takođe odredila kaznu u iznosu od 1,69 milijardi dolara zbog kršenja antitrustovskih pravila Evropske unije o oglašavanju na internetu.

Izvor: Agencije

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Turska papreno kaznila Google

Izvor: Nezavisne Novine, 14.Apr.2021

Turske vlasti izrekle su veliku novčanu kaznu Googleu od 296 miliona turskih lira (36,6 miliona dolara) nakon što je utvrđeno da je ovaj tehnološki gigant prekršio državni zakon o konkurenciji.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Advertiser-Serbia.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Advertiser-Serbia.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.