Trijumf afričke lepote

Izvor: Politika, 14.Sep.2011, 00:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Trijumf afričke lepote

Lejla Lopez iz Angole preksinoć u Sao Paulu ponela titulu mis univerzuma

U konkurenciji 89 devojaka iz celog sveta, lepotica iz Angole proglašena je preksinoć u Brazilu za mis univerzuma 2011. Predstavnica Srbije Kraljevčanka Anja Šaranović (22) nije uspela da ponovi ili nadmaši uspeh Sanje Papić koja je 2003. na ovom izboru ponela lentu treće pratilje.

Lejla Lopez (25) donela je svojoj zemlji prvu, a Crnom kontinentu četvrtu pobedu na 60. takmičenju Mis univerzuma, >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << koje je prvi put održano u ovoj latinoameričkoj zemlji, u njenom najvećem gradu Sao Paulu. Poslednji trijumf Afrike na takmičenju koje organizuje kompanija multimilijardera Donalda Trampa zabeležen je pre 12 godina kada je pobedila kandidatkinja iz Bocvane.

Pobednici su neki zamerili što se nije dobro snašla sa engleskim, ali je sadržaj odgovora na pitanje šta bi kod sebe promenila možda „kupio” žiri:

„Smatram da sam kao žena obdarena unutrašnjom lepotom. U porodici sam stekla osnovna načela kojih ću se držati do kraja života”, rekla je lepa Angolka kojoj je krunu predala prošlogodišnja pobednica mis Meksika Himene Navarete.

Žiri sastavljen od predstavnika modne industrije, medija i sporta izdvojio je 16 devojaka, od kojih je pet ušlo u najuži izbor.

Prva pratilja je Ukrajinka Olesija Stefanko. Domaćini su morali da se zadovolje trećim mestom Prisile Makado (druga pratilja). Četvrta po lepoti je mis Filipina, koja je u onlajn anketama važila za jednu od favoritkinja, a peta Kineskinja.

Predstavnica SAD se visoko kotirala na kladionicama, a nije ušla među prvih pet. Bila je među 16 polufinalistkinja zajedno sa predstavnicama Kolumbije, Venecuele, Portorika... Crnogorka Nikolina Lončar iz Pljevalja proglašena je na jednom od izbora koji su prethodili finalu za najsimpatičniju, a Šveđanka Ronija Fornštet za najfotogeničniju mis.

J. J. K.

objavljeno: 14.09.2011.
Pogledaj vesti o: Miss sveta

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.