Transrodna manekenka izabrana za Mis Holandije

Izvor: Luftika.rs, 10.Jul.2023, 08:32

Transrodna manekenka izabrana za Mis Holandije

Riki Valeri Kole ušla je u istoriju takmičenja lepote. Manekenka je krunisana za Mis Holandije 2023, što je čini prvom trans ženom koja je počastvovana tom titulom.
Kole je 22-godišnja stanovnica Brede, grada na obali reke, jednako udaljenog između Roterdama i Antverpena. Ona je holandskog i autohtonog Molukanskog porekla.
Kole će predstavljati Holandiju na 72. spektaklu za mis univerzuma 2024. u El Salvadoru, koji će se verovatno održati početkom sledeće godine.
Nova >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << mis univerzuma Holandije ušla je u istoriju pošto je postala prva transrodna žena koja je osvojila nacionalnu titulu.
Ona je takođe tek druga transrodna osoba koja je učestvovala na prestižnom izboru za mis. Pre nje bila je Angela Ponce iz Španije, koja je ušla u istoriju 2018.
Kole ima za cilj da posveti svoju karijeru pružanju podrške pojedincima koji su se suočili sa odbacivanjem svojih porodica tokom svog puta u tranziciji.
Holandsko-molukanska kraljica lepote rekla je da zamišlja svet u kome ničiji put ka autentičnosti nije sputan i odlučna je da se bori za samoizražavanje, kako prenosi Times Nov.








View this post on Instagram


















A post shared by Miss Nederland Organisatie (@missnederland)


Ona je naglasila i svoje uverenje u važnost da ostane verna sebi. Namerava da iskoristi svoju platformu da osnaži druge i osigura da se niko ne suoči sa preprekama ili diskriminacijom u izražavanju svog identiteta.
Put do uspeha Riki Valeri Kole uključivao je prevazilaženje ličnih prepreka, posebno nakon što je prihvatila svoj identitet. Tokom svega toga, Kole pronalazi utehu i nepokolebljivu podršku svoje porodice, koju drži kao vitalni izvor ohrabrenja.
Se llama Rikkie Valerie Kollé y ha hecho historia a ser la primera mujer trans en ganar Miss Holanda pic.twitter.com/w9mZtyLDzY
— Igualdad LGBT (@IgualdadLGBT) July 9, 2023

O izlasku kao transrodna osoba, Riki je rekla: „Znam bolje od bilo koga kako je osećati se sam i ne biti okružen samo pozitivnim mislima.
Pored pobednice, za prvu pratilju proglašena je Nathalie Mogbelzada (26) iz Amsterdama, dok su Habiba Mostafa i Lou Dirchs nagrađene Miss Congenijalnosti i Miss Social Media.
Kako danas izgleda Andrej Pejić, sada kada je postao Andreja, najpoznatija transrodna manekenka (FOTO)
Izvor: Telegraf.rs

Nastavak na Luftika.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.