Tradicionalni decembarski koncert Jovana Kolundžije

Izvor: Story, 08.Dec.2015, 19:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tradicionalni decembarski koncert Jovana Kolundžije

Maestro Jovan Kolunžija, održaće svoj tradicionalni decembarski koncert u dvorani Kolarčeve zadužbine 16. decembra, u 20 časova

Foto: Promo

Tradicionalni koncerti u Beogradu, koji imaju brojnu publiku različitih generacija, govore maestrovu priču koja nikada nije težila prolaznoj atrakciji već je nepokolebljivo ukazivala na ozbiljan, posvećen i dubok Svoje programe Jovan Kolundžija je uvek formirao na muzičkim delima trajne lepote i vrednosti. I na >> Pročitaj celu vest na sajtu Story << predstojećem koncertu publika će imati priliku da se u to uveri. Na programu su sonate Leklera i Betovena, muzika Sensansa, Krajslera i Gardela.

Maestro Kolundžija još od studentskih dana nastupa sa sestrom, pijanistkinjom Nadom Kolundžijom, pasioniranom pobornicom savremene muzike. Ona će na ovom koncertu odsvirati tri tanga.

Priču slavnog violiniste Jovana Kolundžije čine brojne osvojene nagrade od Pariza, preko Londona, Zagreba, Beograda, Budimpešte. Čine je i najznačajnija domaća priznanja – Oktobarska nagrada, Vukova, Zlatna lira, Gramata patrijarha Pavla, Zlatni beočug… Takođe, tu su i brojne turneje u Evropi, Americi, Kanadi, Aziji, Juznoj Americi; nastupi u eminentnim salama sveta; grandiozni ciklusi koncerata i na kraju - oko 4000 nastupa i koferi puni dobrih kritika.

Jovan Kolundžija je jedini umetnik koji kontiunuirano pruža podršku najmlađim kolegama muzičarima, znajući koliko je težak put ka usponu, na koma se izgube mnoga imena koja su obećavala. U Centru lepih umetnosti Guarnerius, čiji je Kolundžija osnivač, od 2001. godine nastupaju mladi umetnici podržani

Nastavak na Story...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Story. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Story. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.