Titanik zaradio milijardu i po evra!

Izvor: Kurir, 18.Apr.2012, 08:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Titanik zaradio milijardu i po evra!

Posle povratka u bioskope u 3D verziji, Oskarom ovenčani film Džejmsa Kamerona niže uspehe na blagajnama. Za rekord bilo potrebno 12 dana

Obara rekorde!

Priča o tragediji broda „Titanik“ iz 1912. godine, u kojoj je stradalo oko 1.517 ljudi, imala je više filmskih adaptacija. Jednu od njih je uradio i Džejms Kameron 1997. godine. Ovo ostvarenje nagrađeno je sa 11 Oskara, a 5. aprila film se vratio u bioskope u modernoj 3D verziji. I napravio čudo! >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir <<

Za samo 12 dana prikazivanja širom sveta zaradio je 145,9 miliona evra. Ušao je u istoriju kao film koji je imao najuspešniju premijeru na tlu Kine, gde je samo u prvoj nedelji prikazivanja potukao uspeh dotadašnjeg rekordera, ostvarenja „Transformers: Mračna strana meseca“.

Interesantno je i to što su po prikazivanju u Kini gole grudi Kejt Vinslet bile cenzurisane kako se gledaoci zbog 3D doživljaja ne bi uzbudili. Računajući uspeh koji je postigla „obična“ verzija iz ‘97. godine, Kameronov „Titanik“ zaradio je milijardu i 536 miliona evra!

Jedini film koji je ispred Titanika je „Avatar“, iza kojeg takođe stoji reditelj Džejms Kameron.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.