Izvor: Luftika.rs, 05.Feb.2024, 21:05

Svi govori Adolfa Hitlera biće temeljno analizirani

Govore koje je nacistički vođa Adolf Hitler držao između 1933. i 1945, tokom nacističke vladavine, u Nemačkoj sistematski analizira grupa naučnika.
Ova grupa će govore staviti na raspolaganje javnosti uz popratna objašnjenja i kontekst.
Predviđeno je da projekat traje sedam godina, a cilj je da se prvi put identifikuju i analiziraju svi Hitlerovi govori i budu dostupni akademskom svetu i široj javnosti kroz kritičko izdanje, objavili su naučnici u Manhajmu.
Zajednički >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << projekat realiziraju Fondacija arhiva nemačke radiodifuzije, Gete Univerzitet Frankfurt, Institut za savremenu istoriju Minhen-Berlin, Institut za nemački jezik u Manhajmu i Univerzitet Marburg.
Cilj je sve relevantne tekstove i audiozapise učiniti dostupnim u naučno pouzdanom obliku, prenosi Hina.
“Činjenice i konteksti objašnjeni su u anotacijama prema trenutnom stanju istraživanja, a kratke biografije predstavljaju spomenute osobe”, rekli su istraživači.
Obrazloženja će biti objavljena u štampanom i digitalnom obliku.
Preživeli audiosnimci biće moguće pretraživati i analizirati.
Projekat finansira Nemačka istraživačka fondacija, interdisciplinarna organizacija za promociju nauke i istraživanja u Nemačkoj.
Čovek koji je jedini odbio da salutira Hitleru bio je oženjen Jevrejkom i poginuo u borbama po Balkanu

Nastavak na Luftika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.