Šta tvoje akne govore o tvom zdravlju

Izvor: Mondo, 29.Okt.2017, 23:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šta tvoje akne govore o tvom zdravlju

Nije svejedno da li akne imaš na licu, leđima ili na rukama. Bubuljice su pokazatelj opšteg stanja organizma. Obrati pažnju na sledeće...

Foto: Guliver/Getty images/Thinkstock

Akne na vratu

To bi mogao biti znak da su vaše nadbubrežne žlezde preopterećene zbog stresa koji proživljavate. Nađite način da se opustite, ali pripazite i na svoju ishranu, naročito bi valjalo da izbacite slatkiše.

Akne na ramenima

Vaš >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << stres se oteo kontoroli! Razmiliste - šta vas toliko muči i iscrpljuje, rešite probleme koje imate, ali se i redovno bavite rekreacijom, družite se više sa dragim ljudima, opuštajte se onako kako vam najviše prija.

Akne na grudnom košu

To bi mogao biti znak vaše lošeg varenja. Razmislite o tome kakvu hranu jedete. Izbacite se jelovnika brzu i prerađenu hranu, jedite više svežeg voća i povrća.

Akne na nadlakticama

Ako ste primetili da vam akne izbijaju na nadlakticama, to bi mogao biti znak upozorenja na manjak vitamina u vašem organizmu. Navalite na sveže voće i povrće, jedite i citrusno voće, pijte limunadu.

Akne na stomaku

Jeste li znali da akne na području stomaka mogu biti znak povišenog šećera u krvi? Dakle, proverite koliko šećera imate jednostavnom analizom krvi.

Akne na genitalijama

To bi moglo značiti da treba više pažnje da posvetite higijeni intimnog područja. Obavezno nosite pamučni donji veš u kojem će vaša koža moći nesmetano da diše. Ako vas te akne i svrbe,  mogu biti i znak polno prenosivih bolesti, pa bi svakako bilo dobro da odete kod lekara.

Akne na kukovima i bedrima

Ako akne izbijaju na vašim bedrima i kukovima, pripazite na to kakvu kozmetiku i higijenske proizvode koristite. Možda ste jednostavno alergični na pojedine sastojke ovih proizvoda. Industrijske proizvode zamenite onima na prirodnoj bazi, piše "Alternativa za vas".

Akne na leđima

Akne na području gornjeg i donjeg dela leđa mogu ukazivati na preopterećenost vašeg nervnog sistema, a možda patite i od nesanice. Takođe, akne na leđima mogu biti i rezultat prevelikog unosa kalorija, pa obratite pažnju na to šta i koliko jedete.

Akne na zadnjici

Izbacite iz jelovnika brzu i prezačinjenu hranu, ali nemojte neko vreme da nosite uske pantalone i sintetičke materijale.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.