Šta se dešava kada pojedete pocrnele banane

Izvor: Mondo, 02.Nov.2015, 16:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šta se dešava kada pojedete pocrnele banane

Bićete iznenađeni!

Foto: YouTube

Poptuno zrela banana proizvodi TNF (Tumor Necrosis Factor) - supstancu koja se bori protiv abnormalnih ćelija. Što više tamnim tačkica i mrlja banana ima na sebi, to je ona zrelija, a takve banane su korisnije za poboljšanje imunog sistema.

Japanski naučnici su potvrdili da TNF nađen u banani pomaže u lečenju raka upravo zbog podizanja imuniteta, pa tako konzumiranje banana može sprečiti određene bolesti i tumore.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << />
Takođe je dokazano da se sadržaj voća menja kako ono postoja zrelije. Zato zrela banana postaje žuća i povećava joj se nivo antioksidanata. Kada je sazrela dovoljno da počnu da se joj pojavljuju tamne mrlje, ti delovi se pretvaraju u šećer i lakše se vare.

Pored toga što banana proizvodi supstancu koja je korisna u borbi protiv raka - TNF i poboljšava imuni sistem, ona takođe povećava broj belih krvnih zrnca. Preporučuje se da se pojede jedna do dve banane dnevno kako bi vam imunitet bio "cakum-pakum".

Pocrnele banane su dokazano zdravije od onih sa zelenom korom ili žutom, ali bez tamnih mrlja. Kako bi sprečili gubitak vimanina, stavite potpuno sazrelu bananu u frižider ili pojedite svežu bananu sa tamnim mrljama odmah.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.