Slavica Ćukteraš: Sada znam što sam lila suze

Izvor: Story, 09.Maj.2015, 14:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Slavica Ćukteraš: Sada znam što sam lila suze

Pevačica Slavica Ćukteraš, koja se prošle godine preselila u Bergamo gde živi njen dečko, golman Vladimira Avramov, nakratko se vratila u Beograd, a za naš časopis otkriva šta je čini srećnom, da li joj u Italiji bilo šta nedostaje i razmišlja li o potomstvu

Foto: Andreja Damnjanović, Privatna arhiva

Jedna od najpoznatijih folk pevačica Slavica Ćukteraš (30) nikada nije volela da pravi kompromise, već živi isključivo u skladu sa svojim principima. >> Pročitaj celu vest na sajtu Story << Upravo zbog ove osobine prošle godine ljubavi je dala primat nad karijerom i preselila se u Italiju. Zbog emotivne veze sa golmanom Vladimirom Avramovim (36) pre osam meseci otpočela je život u Bergamu, pošto njen izabranik igra u lokalnom klubu Atlanta. Odlaskom iz Srbije, šarmantna pevačica povukla se iz medija, a tek pošto je pronašla numeru koja joj potpuno odgovara, odlučila je da se nakratko vrati u Beograd kako bi snimila video-prezentaciju za Pinkov festival na kom će se uskoro takmičiti. Slavica je ranije u medijima veoma šturo iznosila detalje iz svog privatnog života, a ovoga puta istrajna je u nameri da emotivnu vezu s Avramovim drži što dalje od očiju javnosti, jer ona i njen izabranik intimu žele da sačuvaju samo za sebe.

Story: Koliko vam je bitno da budete srećni i zadovoljni u privatnom životu da biste se u potpunosti ostvarili i na poslovnom planu?

- Izuzetno mi je važno, mada mislim da apsolutna posvećenost na oba polja ne ide baš ruku podruku. Ovaj posao zahteva da mu se predate dvadeset četiri sata dnevno. Svaki čovek zna da problemi u privatnom životu i te kako utiču na profesionalni, tako da neka ravnoteža ipak mora da postoji.

Story: Koliko vam prija život u Italiji?

- Italija mi veoma prija. Ovde živim intezivno osam meseci, ne računajući onih godinu dana pre toga jer sam tada često putovala na relaciji Italija-Srbija. U Bergamu se družim sa ženom jednog Vladinog kolege, ali imamo prijatelje i u Vičenci tako da često idemo kod njih. Tako provodim svoje slobodno vreme.

Story: Šta vam tokom boravka u inostranstvu najviše nedostaje iz Srbije?

- Dobar srpski hamburger.

Story: U kojim stvarima najviše uživate, šta vam uvek ulepša dan?

- Trenutno pratim rijaliti koji je sada kod nas aktuelan i to me često razveseli, a najviše me usrećuju meni drage osobe.

Story: Koliko ste se promenili u poslednjoj deceniji i šta biste voleli da u budućnosti bude drugačije?

- Smatram da sam se u svakom segmentu života promenila nabolje i to ide s godinama. Drago mi je što ne tapkam u mestu, jer viđam ljude koji su nisu napredovali deset godina. Po mom mišljenju, u pitanju je lenjost. A za budućnost nikad nisam mnogo marila i u životu ne pravim planove, sem šta ću sutra skuvati za ručak.

Story: Gde za pet godina sebe vidite na poslovnom, ali i na privatnom planu?

- Više razmišljam o sadašnjosti jer želim da je učinim još lepšom. Definitivno, ništa ne treba planirati i u to sam se više puta uverila.

Story: da li kao i većina devojka maštate o svom venčanju?

- Kao devojčica razmišljala sam o venčanju, ali kako su godine prolazile, uvidela sam da to zaista nije jedina satisfakcija u životu. Ima mnogo više stvari od kojih zavisi tvoj brak ili veza nego sama svadba.

Story: Koliko je važno da žena bude sigurna u svog partnera kako bi i ona mogla da se ostvari na svim poljima?

- Ne samo u partnera nego i u porodicu, kao i sve što nam znači. Sve apsolutno mora da se poklopi kako bi neko imao podršku koja će mu pomoći da sve bude onako kako treba da bude.

Story: Da li se kod vas probudio majčinski instinkt i razmišljate li o potomstvu?

- Za mene je ovo uvek bilo veoma intimno pitanje, toliko da čak ni svoje prijatelje nikad nisam zapitkivala da li će i kada postati roditelji. Mislim da se to događa tek onda kada to neka viša sila odredi.

Story: Uvreženo je mišljenje da je u svakoj vezi neophodna mala doza ljubomore, kakvo je vaše mišljenje o tome?

- Ponekad to nije loše, kao neki dokaz ljubavi i davanje do znanja da mi nešto ne prija, ali bolesno ljubomorno ponašanje ne dolazi u obzir.

Story: Kada je žena najlepša?

- Ako je voljena, kada ima svoj novac i posao.

Story: Kakvi ste kada ste srećni, a kakvi kada ste tužni?

- Idem iz krajnosti u krajnost, kad sam tužna ne znam da li postoji tužnije biće od mene, a kad sam srećna, skačem kao loptica. Svaku emociju doživim sto posto, nema sredine. (Smeh)

Story: Na koji način se borite s melanholičnim raspoloženjem?

- Trenutno uz rijaliti programe, ali kada me nešto uhvati, najradije izađem i prošetam.

Story: Šta vam je u ljubavi najvažnije?

- Jedna jedina stvar i reč: poštovanje!

Story: da li lako pustite suzu?

- Treba nešto duboko da me dirne da bih zaplakala. Ponekad mi se to desi dok gledam neki film, ali retko.

Story: Da li vas u ljubavi i prijateljstvu uvek vodi razum ili srce?

- Zavisi koliko realno sagledavam situaciju. Ako vidim da nešto nije kako treba, onda idem razumom. U suprotnom, sledim svoje srce.

Story: Možete li za sebe da kažete da ste potpuno srećna žena ili vam ipak nešto nedostaje?

- Kako da ne budem zadovoljna: zdrava sam, idem kroz život, ne predajem se, tako da nemam razloga da ne budem srećna.

Story: Postoji li neka stvar zbog koje biste u potpunosti zapostavili svoju karijeru?

- Ne poznajem nijednu osobu koja bi zbog bilo čega zapostavila svoj profesionalni život. Svako radi i sebe gradi, to je bitan faktor da bi čovek bio potpuno srećan.

Story: Na Pinkovom festivalu predstavićete se sa pesmom Ogledalo, šta publika može da očekuje?

- Iz prvobitnog naziva Ogledalo, numeru su prekrstili u Prosjak. Doduše, tako je trebalo da se zove na samom početku, ali meni se to nije dopalo pa sam, uz saglasnost Marine Tucaković, pesmi dala ime Ogledalo. Očekujem da se dopadne publici jer je jako emotivna i ima nesvakidašnji tekst. Sve je veoma dobro upakovano, trudila sam se da je što bolje otpevam i veoma sam zadovoljna. Što se tiče plasmana na festivalu, time se ne opterećujem. Važna mi je dobra reakcija publike.

Story: Kakvi su vam dalji planovi, razmišljate li o objavljivanju novog albuma?

- U današnje vreme izdavanje albuma predstavlja potpunu glupost. Prvo, ne možeš da nađeš sedam ili osam dobrih pesama, tako da je to razbacivanje novca, energije i ne vidim da se neko u poslednje vreme proslavio albumom kao što je to bilo nekad. Posle godinu i po dana pauze sada sam objavila pesmu i opet ću izdati jednu kada nađem neku koja je dovoljno dobra. Na taj način hoću da se bavim muzikom, ne želim da mi nešto bude pod moranje.

Story: Zbog čega ste napravili ovako dugu pauzu kada je reč o pojavljivanju u medijima?

- Nema dovoljno kvalitetnog prostora za reklamiranje. Sve je jako kratkog daha, a ja na to nisam navikla i sve radim po osećaju, pa tako i pesme izdajem onda kada osetim potrebu i ako smatram da imam nešto dobro da pružim svojoj publici.

Story: Šta najviše volite u svom poslu i zbog čega?

- Obožavam što u ovom poslu nema kraja kada je reč o kreativnosti. Sve je apsolutno dozvoljeno, od menjanja žanra muzike do stila pevanja i garderobe. To je za mene sloboda bez ograničenja, što mi je najbitnije u životu. Zato volim ovaj posao najviše na svetu, a sve ostalo, ono što samo prati osnovu ovog posla - ne volim.

Story: Na šta ste u svojoj dosadašnjoj karijeri najponosniji i da li postoji neka stvar koju biste rado zaboravili?

- Najponosnija sam na to što je moj album prvenac bio najbolji CD još godinama nakon izdavanja. To mi je napravilo ime, a kasnije moj rad i trud na nastupima i posvećenost poslu doveli su do toga da trajem već skoro 12 kvalitetnih i lepih godina na estradi. Zaboravila bih prolivene suze zbog raznih natpisa po novinama kad sam bila mlađa i sada vidim kako je trebalo da se na sve to samo smejem.

Razgovarala: Ksenija Konić

Izvor: Story.rs

Nastavak na Story...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Story. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Story. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.