Sajam fitnesa u Beogradu od 12. do 14. oktobra

Izvor: Mondo, 16.Sep.2018, 12:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sajam fitnesa u Beogradu od 12. do 14. oktobra

Najveći regionalni sajam fitnesa, velnesa i zdravlja pod nazivom Belfis od 12. do 14. oktobra, drugu godinu zaredom, biće održan u Beogradu. Proverite svoje zdravstveno stanje - besplatno!

Foto: Promo/Belfis

U hali 3 Beogradskog sajma, na oko 5.000 kvadratnih metara izložbenog prostora, pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta i Saveza za rekreaciju i fitnes Srbije, okupiće se više od 100 izlagača iz Srbije, Nemačke, Hrvatske, Slovenije, Italije, Mađarske, >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Bugarske i drugih zemalja koji će predstaviti svoje nove brendove, sprave, rekvizite, suplemente, kao i rekreativne i sportske programe koji su trenutno hit u svetu.

Tokom tri dana sajma posetio će imati priliku da vide više od 60 aktivacija na tri bine, kao i prezentacije vezane za fitnes, velnes, mešovite borilačke veštine, aktivnosti za decu, bodibilding... Posebnu vrednost ovom sajmu daće i održavanje osmog Evropskog fitnes kongresa, kao i raznih seminara i predavanja vrhunskih stručnjaka.

"Prvenstvena ideja za organizaciju ovakvog sajma je promocija zdravog života i zdrave ishrane, popularizacija rekreacije i fitnesa, a sve u cilju stvaranja zdravije nacije. Poslednja istraživanja ukazaju na dramatičnu porast gojaznosti stanovištva koja je u poslednje tri decenije sa svega šest odsto skočila na čak 20 procenata. Zato je neophodno na sve načine isticati važnost fizičkog vežbanja kao najefikasnijeg načina prevencije zdravlja, naročito kod dece", kaže Dragan Tomašević jedan od organizatora ovog sajma i generalni sekretar Saveza za rekreaciju i fitnes Srbije.

Dodao je da će svim posetiocima biti omogućeno da provere svoj zdravstveni i fitnes status. Na galeriji Hale 3 biće formiran medicinski korner gde će se vršiti osnovna antropometrijska merenja, kardio sken analiza koja olakšava prepoznavanje potencijalnih zdravstvenih tegoba kod rekreativaca, ali i utvrđuje dijagnostiku sportskih performansi.

Meriće se nivo stresa, krvni pritisak, utvrđivati telesni sastav, analize kičmenog stuba, davaće se predlozi ishrane i programi sportskih aktivnosti i sve to besplatno.



Izvor: YouTube/Jovo Karanović

Poseban program pripremljen je za najmlađe posetioce.

"U dečijoj zona mališani će moći da uživaju u mnoštvu aktivnosti, različitim igrama, vežbama sa loptom, poligonima, demonstracijama školica sporta, promociji raznih sportova, ali i zabavnim programima. Sve te aktivnosti biće usmerene ka tome da deci predstavimo koliko je za dobro zdravlje, pravilan rast i razvoj, ali i bolje rezultate u školi važno redovno bavljenje sportom. Za sve trenere i instruktore obezbeđen je izuzetno bogat program radionica na kojima će moći da se upoznaju i ovladaju novim ili usavrše postojeća znanja i veštine. Biće zastupljene sve oblasti fitnesa: grupni aerobni programi, funkcionalni trening, pilates kao i personalni treninzi", najavio je Tomašević.

Organizatori pripremaju i mnogobrojna iznenađenja, poklone za posetioce kao i takmičenja u powerlifting-u, fit kid-u i bodibilding reviju.

Ulaznice za sajam fitnesa, velnesa i zdravlja koštaće 250 dinara.

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Sve novine iz sveta fitnesa na Beogradskom sajmu od 12. do 14. oktobra

Izvor: B92, 16.Sep.2018

Najveći regionalni sajam fitnesa, velnesa i zdravlja pod nazivom Belfis od 12. do 14. oktobra, drugu godinu zaredom, biće održan u Beogradu...U hali 3 Beogradskog sajma, pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta i Saveza za rekreaciju i fitnes Srbije...Tokom tri dana sajma očekuje se oko...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.