SAMO LEONARDO TIGROVE SPASAVA

Izvor: Kurir, 23.Nov.2010, 18:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAMO LEONARDO TIGROVE SPASAVA

SANKT PETERBURG - Holivudski glumac Leonardo Dikaprio (DiCaprio) obezbedio je milion dolara za spasavanje tigrova čija je zaštita tema samita 13 zemalja koji se održava u Sankt Peterburgu pod pokroviteljstvom ruskog premijera Vladimira Putina.

- Leonardo Dikaprio je poklonio milion dolara Svetskom fondu za prirodu za neophodne mere za zaštitu tigrova - navodi se u saopštenju te organizacije.

Dikaprio, koji je član tog fonda, nedavno je posetio Nepal i Butan sa ekspertima >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << za tigrove, a početkom godine učestvovao je u kampanji prikupljanja 20 miliona dolara za očuvanje tigrova.

Očekuje se da će na samitu u Sankt Peterburgu biti usvojen svetski program za udvostručenje broja tigrova do 2022.

Rusija će izdvojiti 45 miliona dolara za spasavanje tigrova, čime se priključila naporima u očuvanju preostalih 3.000 tigrova, jedne od danas najugroženijih životinjskih vrsta u prirodi. Zajedno sa Bangladešom, Butanom, Kambodžom, Kinom, Indijom, Indonezijom, Laosom, Malezijom, Mjanmarom, Nepalom, Tajlandom i Vijetnamom biće izdvojeno 330,8 miliona dolara u narednih pet godina kako bi se omogućio porast broja tigrova u tim državama.

Te države, učesnice Međunarodnog foruma za tigrove koji je održan u Sankt Peterburgu, postavile su kao cilj da se do 2022. godine broj tigrova u divljini udvostruči, prenosi ruska TV Rusija danas (Russia Today).

Bivše sovjetske vlasti i sadašnje ruske preduzimale su mere za zaštitu tigrova, što je dalo rezultate tako da ih danas u toj državi ima između 360 i 390. Cilj Moskve je da do 2022. godine njihov broj dostigne 500.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.