Rok grupa Blur raspada se posle Olimpijade

Izvor: Kurir, 09.Apr.2012, 17:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rok grupa Blur raspada se posle Olimpijade

Vođa Dejmon Albarn više neće ni snimati zajedničke albume niti održavati koncerte

LONDON - Vođa britanske rok grupe Blur Dejmon Albarn najavio je razlaza posle koncerta zakazanog za 12. avgust u Londonu, u okviru završnice Olimpijskih igara.

Na pitanje da li bend ima budućnost posle tog nastupa u Hajd parku, Albarn je u razgovoru za britanski Gardijan odgovorio odrečno, dodavši da članovi Blura više neće ni snimati zajedničke albume niti održavati >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << koncerte.

Albarn koji u ovom trenutku promoviše samostalni album, kazao je i da postoji mogućnost da posle raspada grupe nastavi saradnju sa jednim od trojice članova benda, ali ne i sa ostalom dvojicom.

Grupa Blur čiju originalnu postavu čine Dejmon Albarn, Grejam Kokson, Aleks Džejms i Dejv Rovntre, je tokom 90-ih godina izdala sedam albuma. Prvi put se raspala 2003. godine, a pet godina kasnije je ponovo formirana.

Albarn je izrazio sumnju i u opstanak svog virtualnog pop benda Gorilas.

Na koncertu u Londonu će 12, avgusta pored Blura nastupiti i grupe Spešels (The Specials) i Nju order (New Order).

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.