Roditelji, ovo može ubiti vaše dete (VIDEO)

Izvor: Mondo, 08.Nov.2015, 15:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Roditelji, ovo može ubiti vaše dete (VIDEO)

Užasavajući video snimak jedne porodice upućuje na opasnost koja se nalazi u vašem domu, a za koju možda i ne znate.

Foto: YouTube

Mališan je slučajno snimljen kamerom dok se tiho davio kanapom za spuštanje i podizanje venecijanera. Roditelji su ovo primetili dok su snimali drugo dvoje dece i slučajno okrenuli kameru ka malom Gevinu koji je poplaveo sa kanapom oko vrata i nije disao.

Majka je odmah bacila kameru i vrišteći pokušavala da odveže >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << kanap i spasi sina.

Na sreću, njena brza reakcije je spasila Gevinov život, koji se na kraju videa čuje kako kašlje i dolazi do vazduha.

On sada ima 17 godina, a on i njegovi roditelji podelili su ovaj strašan video snimak kako bi podigli svest o opasnosti venecijanerskih kanapa.

"Decenijama, kažem decenijama, barem jednom mesečno se neko dete zadavi do smrti zbog ovih proizvoda i to mora da prestane", rekao je predsednik komisije za bezbednost konzumerističkih proizvoda, Eliot Kajl za ABC.

Dok su neki proizvođači ukinuli ove kobne sprave, drugi su najavili da će prestati da ih prodaju do 2018. godine, pa kanapi za venecijare ostaju potencijalni "ubica" mališana širom sveta.

Iako su preduzete neke mere poput skraćivanja dužine kanapa da deca ne bi mogla da ga dohvate, ne preporučuje se da imate venecijare sa kanapom ukoliko u vašem domu ima i dece ili ih podižite na mesta gde vašoj deci ne mogu da naude.

Pogledajte video:



Izvor: YouTube

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.