Recepti važe u više od sto privatnih apoteka

Izvor: Mondo, 09.Feb.2013, 14:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Recepti važe u više od sto privatnih apoteka

Republički fond za zdravstveno osiguranje potpisao je do sada ugovore sa 65 zdravstvenih ustanova o izdavanju lekova na recept, koje u svom sastavu imaju više od sto apoteka.

Kako je objavljeno sa sajtu RFZO, ugovori su do sada potpisani sa "Lily drogerijom", "Ivančić i sinovi", "101 pharm", "Lipa lek", "Farmanea", "Zdravlje pharm" i mnogim drugim.

"Apoteke se svakodnevno javljaju i ugovori se potpisuju u filijalama Fonda. Ne postoje vremenska ograničenja i ugovori >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << će se potpisivati tokom cele godine", rekla je Tanjugu portparol RFZO Sanja Mirosavljević.

Prvi ugovori privatnih apoteka sa RFZO potpisani su početkom godine, a pravo na ugovaranje imaju sve privatne apoteke koje imaju dozvolu za rad Ministarstva zdravlja.

Uslovi za ugovaranje sa privatnicima su isti kao i sa državnim apotekama, odnosno svaka apoteka mora imati farmaceuta u obe smene, da su umreženi kako bi se pratio tok recepta i rok za plaćanje od strane RFZO je do 150 dana.

(Tanjug)

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.