Izvor: Mondo, 12.Jul.2019, 13:55 (ažurirano 02.Apr.2020.)
Recept iz Marakeša: Povrće na "novi" način
Pripremite ovo jelo i uživajte u novim ukusima.
Puno je povrća, ali ovu kombinaciju ukusa do sada verovatno niste probali.
Sastojci:
Jedan slatki krompir
Jedan plavi patlidžan
Jedna zelena paprika
Jedna crvena paprika
Dve šargarepe
Glavica crnog luka
Šest kašika maslinovog ulja
Tri čena belog luka
Kašičica kurkume
Kašičica karija
Kašičica >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << mlevenog cimeta
¾ kašičice soli
¾ kašičice mlevene paprike
400 grama leblebija
Četvrtina šolje badema
Jedna manja tikvica
Dve kašike suvog grožđa
Šolja soka od pomorandže
280 grama spanaća
Priprema:
U veću šerpu stavite slatki krompir iseckan na kockice, plavi patlidžan, zelenu i crvenu papriku, šargarepu, crni luk, tri kašike maslinovog ulja – propržite kratko, a zatim dolijte malo vode i ostavite da se krčka oko pet minuta.
U tiganj srednje veličine stavite tri kašike maslinovog ulja, beli luk, kurkumu, kari, cimet, so i biber, pa na vatri srednje jačine pržite oko tri minuta. Zatim to sipajte u šerpu sa povrćem, pa dodajte leblebije, bademe, tikvicu, suvo grožđe i sok od pomorandže. Krčkajte oko 20 minuta, neka šerpa bude poklopljena.
Zatim dodajte spanać i krčkajte još pet minuta, pa poslužite.
Imate li i vi neki neobičan recept? Pišite nam u komentarima!