REM odustao od ograničavanja emitovanja rijaliti programa

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 02.Nov.2020, 21:07

REM odustao od ograničavanja emitovanja rijaliti programa

Predsednik Udruženja za zaštitu ustavnosti i zakonitosti (UZUZ) Savo Manojlović izjavio je da je Regulatorno telo za elektronske medije (REM) danas odbilo predlog o izglasavanju pravilnika kojim se ograničava emitovanje rijaliti programa posle 23 sata

Kako je saopšteno, Manojlović je ocenio da je REM je time prekršio svoju prethodnu odluku i da je nastavio sa kršenjem zakona.

Ni pored napora novih članova REM-a očigledno postoji jasan otpor da REM počne sa delovanjem >> Pročitaj celu vest na sajtu Advertiser-Serbia.com << u skladu sa zakonom. Promene u REM-u nemoguće su dok se ne zamene stari članovi koji su godinama kršili zakon„, ocenio je Manojlović.

Prema njegovim rečima, UZUZ će sa studentima iz Tima „Kreni-Promeni“ i „Srbijom u pokretu“ insistirati da Narodna skupština usvoji zakonski predlog koji je putem narodne inicijative podržalo 42.852 građana.

Čini se da je REM nemoguće otrgnuti van kontrole i uticaja onih koji zakon krše i pored napora nekih novoizabranih članova„, ocenio je Manojlović i dodao da proces usvajanja zakonskog predloga „trenutno koči Ministarstvo kulture koje nije dalo mišljenje na predlog zakona„.

On je kazao da je reč o protivustavnoj kolaboraciji unutar državnih insititucija, ljudi koji opstruiraju primene zakona i Ustava.

U slučaju daljeg blokiranja odlučivanja podnećemo ustavnu žalbu Ustavnom sudu„, najavio je predsednik Udruženja za zaštitu ustavnosti i zakonitosti.

Izvor: Beta

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Advertiser-Serbia.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Advertiser-Serbia.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.