Putovanje koje vraća osmeh na lice

Izvor: Mondo, 01.Feb.2016, 13:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putovanje koje vraća osmeh na lice

Pročitajte putopis iz zemlje u kojoj se turisti uvek osećaju dobrodošlo.

"Posle dužeg boravka u Indiji i upoznavanja sa njenom kulturom, logičan sled mojih želja za daljom avanturom bio je Nepal. Kako zbog blizine, tako i zbog slične kulture sa Indijom. Očekivala sam da neće biti toliko kulturalnih iznenađenja i osećala sam se udobno u toj odluci da osetim i istražim Nepal", piše za mondo.meNikoleta Lagator

U putopisu iz Nepala ona je objasnila kako >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << izgleda priroda na "vrhu sveta", kakav je osećaj kada vas lokalno stanovništvo svuda doćekuje sa osmehom na licu, ali i o nekim lošim stranama života u jednoj od najmanjih i najnerazvijenijih zemalja u Aziji, koja ima oko 26 miliona stanovnika.

"Postoji priča da Himalaji imaju isceliteljska energetska svojstva. Kroz razgovor sa lokalcima primetila sam da je njihova svest o povezanosti čoveka i prirode znatno izraženija nego kod nas. Oni bolje od nas znaju i osećaju koliki problem čovek sebi stvara time sto se odvaja od prirode. Neverovatan je osećaj kada pričate sa čovekom koji prodaje suvenire, nema ni osnovno obrazovanje, a u tom trenutku doživljavate ga kao gurua. Ti 'obični' prodavci pričali su mi o svesti čoveka, o sreći bez obzira na to kako čovek živi i koliko ima, o prirodi… Možda nas, ipak, previše informacija i edukacije udaljava od nas samih, od srži koja je u nama. Bila sam podstaknuta da razmišljam o tome tokom celog boravka u Katmanduu. Možda Himalaji stvarno energetski deluju, za mene je sve moguće kada je energija u pitanju. Osećala sam se sjajno, ispunjeno, kao da sam na pravom putu..."

Šta se tamo jede, kakav je šoping, zbog čega turisti najviše obilaze Nepal... kao i fotografije iz ove prelepe zemlje, pogledajte i pročitajte na monod. me

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.