Prvi srpski fashion film Bunny (Zeka)

Izvor: Mondo, 10.Nov.2015, 14:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prvi srpski fashion film "Bunny" (Zeka)

Pogledajte prvi sprski, kratkomeražni modni film koji je napravila Maja Uzelac.

Glamur i dekadencija, doterane bakice i manekenke koje se polivaju šampanjcem, konfete, šljokice i zlatna torta koja se jede rukama, a sve to montirano brutalnim scenama ubistva trofejnih jelena.

U glavi ostaju slike lepote i nasilja koje teško blede.

Maja Uzelac, koju znate kao autorku emisije "Kulturni nokaut" i Miroslav Ničić, nagrađivani umetnik i povratnik iz dijaspore, >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << kreirali su ovaj kratki film, demo proizvod Lava pop studija koji su osnovali.

Premijera filma bila je na Beogradskoj Nedelji mode, kao uvod u reviju Ane Ljubinković. "Bunny" je inspirisan Aninom aktuelnom kolekcijom, u čijoj je osnovi goblen. Tradicija ručnog rada u kombinaciji sa SF stajlingom, bila je polazište za zaplet...

Tri ostarele lepotice, odavno u skloništu od današnjice koja ih podseća da im je zenit prošao, u kući koja nosi sećanja na njihove burne živote, žive iste, spore dane. Tri lepe, mlade i čudne žene niotkuda, možda anđeli, a možda vanzemaljke, dolaze da nađu sebi odeću. Starice ostavljaju svoje dnevne poslove, vraćaju se u svoju prošlost, i vezu goblene koji postaju haljine… U vatrometu osećanja i kaleidoskopu prizora koji nastaje u spoju haljina i devojaka, bake ponovo pronalaze zaboravljeni libido, korene i moć, još jednom luduju i igraju se, ponovo su blesave i važne… I tako dok ne otkuca ponoć.

Pogledajte



Izvor: Maja Uzelac

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.