Prirodna nega: Krastavac rešava ova 4 problema

Izvor: Mondo, 06.Jul.2019, 15:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prirodna nega: Krastavac rešava ova 4 problema

Krastavac je odličan saveznik u nezi kože, iskoristite ovo leto i "izvucite" nabolje iz prirode!

Krastavac sadrži i do 96 odsto vode, tako da ovo povrće odlično gasi žeđ. Uz to, činjenica da 100 grama ima samo 12 kalorija čini ga odličnim "pomoćnikom" u borbi protiv viška kilograma.

Pulpa krastavca je najvećim delom napravljena od vode, vitamina C, kofeinske kiseline, prirodne hemikalije koja ima antizapaljenska svojstva. Ta kombinacija ima umirujući efekat >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << na kožu, smanjuje iritiaciju i otok.

Ali, to nije sve, evo kako utiče na kožu:

Sok od krastavca podstiče cirkulaciju, i zato je super za ten, a kolutovi krastavca na očima će "magično" ukloniti podočnjake i naduvenost kapaka.

Krastavac pomaže i ako izgorite na suncu, isecite krastavce na kolutiće, stavite ih tamo gde ste pocrveneli i opustite se. Obloge od krastavca će na nežan način umiriti kožu i ubrzati oporavak.

Proširene pore će biti manje upadljive ako vaticu ili gazu natopite sokom od krastavca, i stavite obloge na problematična mesta na dvadesetak minuta.

Isprobajte: Maske od krastavca za sve tipove kože

Pogledajte bonus video:

Izvor: MONDO/Snaga bilja



Izvor: MONDO/Snaga bilja

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.