Prihodi kompanije Alibaba skočili 59 posto, dobit pala 77 odsto

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 12.Avg.2016, 12:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prihodi kompanije Alibaba skočili 59 posto, dobit pala 77 odsto

Kineska kompanija Alibaba zabeležila je u drugom tromesečju rast prihoda za 59 odsto na godišnjem nivou, što je njihov najveći rast od 2014., kada su akcije tog giganta e-trgovine prodate u javnoj ponudi, no dobit kompanije oštro je pala

Kvartalni prihodi Alibabe iznosili su 32,15 milijardi juana, odnosno 4,84 milijarde dolara, što je 59 posto više u odnosu na isti lanjski period i njihov najveći skok od kraja 2013. godine

Iako je bruto vrednost robe kupljene putem >> Pročitaj celu vest na sajtu Advertiser-Serbia.com << Alibabinih trgovačkih platformi rasla sporije u poređenju sa prošlom godinom, za 24 posto, na 837 milijardi juana, Alibaba je više novca dobio posredstvom svoje e-trgovine, posebno zahvaljujući rastu prihoda od oglašavanja.

Međutim, neto dobit kompanije pala je u odnosu na isti lanjski period za 77 posto, na 7,14 milijardi juana, što je najviše posledica velike zarade prošle godine zbog jednokratnog dobitka.

U drugom kvartalu ove godine alibabinu prodaja posredstvom mobilnih uređaja prvi je puta premašila zaradu putem PC-a.

Uprkos snažnom rastu prodaje Alibabe na inostranim tržištima, većinu prihoda kompanija i dalje ostvaruje na kineskom tržištu. Inostrani prihodi čine samo 4 odsto ukupnih prihoda Alibabe.

Stoga bi, procenjuju analitičari, usporavanje rasta kineske ekonomije moglo ugroziti Alibabu.

Ako se nastavi usporavanje kineske ekonomije, verujem da Alibaba neće to moći da izbegne„, kaže Gil Luria iz tvrtke Wedbush Securities.

Izvor: SEEbiz

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...






Povezane vesti

Džek Ma - kralj Azije, a i u svetu mu ne ide loše

Izvor: B92, 12.Avg.2016

Bogatstvo najbogatijeg čoveka u Aziji naraslo je na 34 milijarde dolara...Osnivač i šef IT gigantaa Alibabe Džek Ma prikupio je oko 5 odsto od prihoda i profita kompanije u poslednjem kvartalu...S ozbirom da je kompanija objavila fantastične rezultate, jasno je koliko je Ma uvećao bogatstvo...Sada...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Advertiser-Serbia.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Advertiser-Serbia.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.