Preminula američka glumica Poli Bergen

Izvor: Story, 21.Sep.2014, 21:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Preminula američka glumica Poli Bergen

Američka glumica i pevačica Poli Bergen, današnjoj publici poznata po ulogama u serijama Porodica Soprano i Očajne domaćice, umrla je u 84. godini

Poli Bergen, foto: Profimedia

Kako prenose američki mediji, Bergen je započela karijeru sa 20 godina.

 Igrala je vodeće uloge na filmu, televiziji i pozorišnim mjuziklima i snimila desetak albuma. Vodila je i uspešnu kompaniju za proizvodnju kozmetičkih proizvoda koja je nosila njeno ime.

>> Pročitaj celu vest na sajtu Story << />Godine 1958. osvojila je Emi nagradu za ulogu pevačice Helen Morgan u tada veoma popularnoj seriji Playhouse 90.

Tokom 1950-ih snimila je tri komedije sa Dinom Martinom i Džerijem Luisom (U ratu sa vojskom, To je moj sin, Lutka), a 1962. igrala je u čuvenom trileru Lija Tomsona Rt straha u kojem su joj partneri bili Robert Mičam i Gregori Pek.

Fanovi serije Očajne domaćice znaju je kao majku Linet Skavo (Felisiti Hofman), a ljubitelji Sopranosa kao ljubavnicu pokojnog oca Tonija Soprana.

Izvor: Alo.rs

Nastavak na Story...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Story. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Story. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.