Pre nego što isečete avokado, uradite ovo

Izvor: Mondo, 19.Dec.2018, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pre nego što isečete avokado, uradite ovo

Ako izostavite ovaj korak, avokado bi mogao i da vam naruši zdravlje.

Svi znamo da je avokado veoma zdrav i da sadrži dosta zdravih masti, ali ako preskočite jedan korak pre nego što ga isečete, potencijalno biste mogli i da se razbolite.

Iako vam možda deluje da je tvrda kora dovoljna da završi unutrašnjost voće, ispostavilo se da na kori avokada mogu da se nađu opasne bakterije, poput listerije i salmonele. Zbog toga stručnjaci upozoravaju da je važno, bez >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << obzira na to što ne jedete koru avokada, da ovo voće operete pre nego što ga isečete i pojedete.

Ako vi to već radite, možda se pitate čemu uopšte savet, valjda svi znaju da treba oprati voće, ali mnogi prave tu grešku pa ne peru voće čiju koru uklanjaju pre jela, jer misle da je to dovoljno.

Ipak, ako ima bakterija na kori, dok sečete voće lako ih možete preneti i u unutrašnjost, odnosno deo voća koji jedete.

I naravno, operite ruke pre i nakon što perete voće. Takođe, stručnjaci savetuju da voće koje ima ovako tvrdu koru, poput avokada, tokom pranja blago istrljate čistom četkicom, a da ga zatim posušite krpom ili ubrusom.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.