Pozitivna poruka koja je ohrabrila mame (FOTO)

Izvor: Mondo, 27.Dec.2017, 17:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pozitivna poruka koja je ohrabrila mame (FOTO)

Promenila sam svoj fokus i "ciljeve" u to da budem srećna i uživam u životu, poručuje mlada mama, koja je svojojm porukom ohrabrila mnoge (buduće) majke.

Foto: Instagram/houseofwhite_

  Olivija Vajt iz Australije koja vodi blog pod nazivom "Kuća belog" (Hous of White), podelila je na Instagramu fotografiju kojom je želela da pokaže kako zaista izgleda žensko telo nakon porođaja.

Kaže da je želela da započne razgovor na tu temu zbog toga što je >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << na majkama veliki pritisak društva da nakon porođaja izgledaju kao da nikada nisu ni bile trudne, čime se pothranjuju nerealni standardi lepote.

Vajtova priznaje da joj je u trudnoći od ideje da obuče kupaći kostim kad se porodi "bilo fizički loše", ali sada se to promenilo.

Baš zato je na Instagramu objavila upravo takvu fotografiju, u kupaćem, uz podužu poruku.

"Tokom trudnoće sam se toliko borila sa svim promenama koje su se dogodile mom telu i trebalo mi je mnogo da ih prihvatim i ponovo počnem da se osećam prijatno u svojoj koži. Društvo želi da nas uveri da su sve oči uprte u naše telo posle porođaja i da sve moramo da izgledamo savršeno", započela je ova mama.

Ona je dalje napisala i da nas magazini "zatrpavaju" fotografijama i tekstovima poznatih majki koje izgledaju savršeno posle porođaja, ali zaboravljaju da pomenu da su te žene to postigle uz pomoć pet stručnih trenera, kuvara i dadilja koje brinu o njihovoj deci.

"Ili, moj omiljeni 'smršajte 10 kilograma za 5 nedelja', zato što vas tih deset kilograma sprečavaju da budete srećni u svojoj koži? Pre će biti da vam takvi naslovi uništavaju samopouzdanje i pokušavaju da zarade, ulivajući nesigurnost ranjivim ženama. Zato sam odustala od fokusiranja na nerealne ideje i ciljeve koji se tiču kilaže i preformulisala sam te ciljeve u to da budem srećna, da uživam u životu. I obećala sam da nikada neću propustiti trenutak sa mojim devojčicama zato što mi se ne dopada kako izgledam u kupaćem. I moram da priznam da ga prilično dobro nosim. Da ne pominjem da me moja draga ćerka pitala da me fotografiše, kako sam mogla da odbijem", zaključila je ona.

Mnogi su hvalili ovu majku što daje dobar primer drugima.

"Izgledaš sjajno, što je još važnije - izgledaš srećno! A tvoja draga ćerka uči iz tvojih pozitivnih poruka. Bravo, mama!", samo je jedan od komentara.

You know after I had Annabelle the thought of getting in a swimsuit made me feel physically ill. I had struggled so much during my pregnancy with all the changes that happened go my body that it took me so long after to come to terms with the changes it had made and feel some what comfortable in my own skin again society leads us to believe that all eyes are on our “post baby body” and everyone’s got to “bounce back” look at any mag on the shelf while your putting your shopping on the checkout at your local supermarket and I guarentee you’ll see “so and so’s bounces back after baby” “blaa blaa’s new bod” (they achieved with 5 personal trainers, chefs and 10 nannies to look after their kids) or my fav “lose 10kg in 5 weeks” because those ten kilos are the things holding you back from being happy in your own skin?! More like those headlines are crushing yourself esteem and people are trying to make money from breeding insecurity in vulnerable women ‍♀️ So I gave up focusing on a unrealistic ideas about a goal weight and turned my focus and “goals” to being happy, enjoying my life and promised to never miss a moment with my girls just because of a dislike of how I looked in a cosi and well, I recon I rock it pretty well Not to mention my darling daughter asked to take a photo of me, how could I say no #morethanmybody #bodypositive #mamamiasummer

A post shared by ✖️ OLIVIA WHITE ✖️ (@houseofwhite_) on Dec 26, 2017 at 12:57am PST

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.