Potvrđeno: Gorica i Dragan prešli na RTS, panika na B92

Izvor: S media, 21.Apr.2010, 02:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Potvrđeno: Gorica i Dragan prešli na RTS, panika na B92

Veran Matić, glavni urednik i direktor B92, zvanično je juče potvrdio da su voditelji jutarnjeg programa Gorica Nešović i Dragan Ilić napustili ovu medijsku kuću i novi angažman našli na RTS-u. Matić je tako potvrdio pisanje Pressa, koji je juče prvi objavio vest o transferu slavnog voditeljskog para.

Ubrzan otkaz ... Gorica i Dragan nisu nameravali juče da daju otkaz na B92, ali se „stvar ubrzala" pošto je Press objavio detalje njihovih pregovora sa čelnicima RTS-a >> Pročitaj celu vest na sajtu S media <<

„Od petka, 26. aprila Gorica i Dragan prestaju da rade u našoj kući. Oni su tri godine vodili veoma uspešan program na Radiju B92 i njihov doprinos popularizaciji naše kuće je veoma veliki. Kao direktor RTV B92 želim im uspeh na novom angažmanu na Radio Beogradu", kaže se u saopštenju Verana Matića koje nam je juče dostavljeno.

Dragan Ilić juče nije želeo da govori o transferu na RTS, a Gorica nije bila dostupna za komentar.

Sagovornici Pressa sa B92 kažu da Gorica i Dragan nisu nameravali juče da daju otkaz na ovoj televiziji, ali da se „stvar ubrzala" pošto je Press objavio detalje njihovih pregovora sa čelnicima RTS-a.

- Sastanak sa Veranom nije bio nimalo prijatan. Naprotiv, on je bukvalno pobesneo kada su mu Gorica i Dragan potvrdili da su na korak od definitivnog dogovora sa RTS-om... - kaže naš sagovornik. Prema njegovim rečima, posle objavljivanja vesti o odlasku slavnog voditeljskog para, na RTV B92 zavladala je panika!

- Svi su u velikom strahu, mnogi ne veruju da će B92 uspeti da finansijski preživi, a oni najbolji novinari i voditelji uveliko pregovaraju o prelasku na druge televizijske i radio stanice. Bojim se da će na kraju na B92 ostati samo početnici... - kaže izvor Pressa.

Generalni direktor RTS-a Aleksandar Tijanić izjavio je za Press da bi bio srećan da Gorica i Dragan budu deo ekipe Javnog servisa.

- Mislim da su Gorica i Dragan dva najveća radijska lica u Srbiji i bio bih srećan kad bi radili na Radiju Beograd. Nisam lično pregovarao sa njima, već to radi glavni i odgovorni urednik Radio Beograda Dušan Radulović. On mi je u razgovoru preneo da su Gorica i Dragan osnovali sopstvenu produkciju, ali da još nije siguran gde će emisiju emitovati. Kada za nekoliko dana budem imao preciznu informaciju, obratićemo se zvanično medijima... - rekao nam je Tijanić.

Kako saznajemo, Dragan i Gorica neće biti zaposleni na RTS-u, već će u svojoj privatnoj produkciji proizvoditi program za RTS. Prema planu, oni će voditi jutarnji šou na Radiju Beograd, a povremeno će se uključivati u televizijski Jutarnji program na RTS-u. Izvor: Pressonline.rs

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.