Posle ovoga ćeš paziti kako sediš (VIDEO)

Izvor: Mondo, 05.Avg.2015, 14:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Posle ovoga ćeš paziti kako sediš (VIDEO)

Evo kako da proverite da li vam je kičma kriva, šta da preduzmete ako jesti i zašto je to uopšte toliko važno.

Foto: Guliver/Getty/Thinkstock

  Pravilan položaj tela nije važan samo zbog toga da biste izgledali samouverenije, već pre svega zbog zdravlja.

Osnova za svaki pokret koje naše telo pravi je - pravilan položaj kičme. "To utiče i na to kako se telo prilagođava na stres kojem je izloženo, poput gravitakcije, nošenja tereta, sedenja >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << u čudnim pozama," kažu stručnjaci u ovom videu.

Ako ne držite telo u pravilnom položaju, onda su ovo prilično loše vesti za vas, ali i znak da je krajnje vreme da nešto preduzmete. Zbog lošeg držanja, povećavaju se šanse da dođe do povreda ligamenata, pluća i drugi unutrašnji organi vremenom počinju da rade manje efikasno, a nepravilan položaj tela povezuje se sa skoliozom, glavoboljom i bolom u leđima.

Prilično strašno, zar ne?

Sad da kažemo nešto o pravilnom položaju tela.

Ukoliko imate dobro držanje, trebalo bi da kada pogledate svoj odraz u ogledalu, iz profila, vaša kičma obrazuje pravu liniju. Ovako:

Foto: ScreenShot/YouTube

Ako to nije slučaj i vaša kičma nije baš u potpuno pravilnom položaju, preduzmite nekoliko koraka da to promenite. Vodite računa o tome da vam je vrat potpuno ispravljen kada sedite, a noge treba da budu savijene u kolenima pod uglom od 90 stepeni, stopala ravno oslovljna o pod. Trebaće vam neko vreme da biste navikli pravilno da sedite i hodate, ali trud će se isplatiti.

Osim što ćete učiniti nešto dobro za svoje zdravlje - jer kriva kičma nikome nije donela ništa dobro - imaćete više samopouzdanja, više energije, bolje ćete se nositi sa stresom i bićete produktivniji.

Pogledajte ovaj video koji sve to prikazuje veoma slikovito.



Izvor: YouTube

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.