Porukom na nebu pozvao devojku na maturu

Izvor: Kurir, 21.Apr.2012, 10:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Porukom na nebu pozvao devojku na maturu

NJUJORK - Američki tinejdžeri sve češće koriste neobične, ekstravagantne načine kada jedni druge pozivaju na matursku žurku.

Pored toga što mora da bude romantičan i maštovit, poziv treba da bude i spektakularan i po mogućnosti upućen pred što većim brojem ljudi.

Za današnje tinejdžere ništa nije previše lepo, ali ni skupo. Za svoje ekstravagancije spremni su da daju i do 600 dolara, koliko košta poruka na baneru koji vuče avion.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir <<
Kako prenosi AP, 17-godišnji Aleks Čičkov iz Tampe, na Floridi, izabrao je upravo ovakvu "leteću" poruku da bi pozvao svoju devojku Kajlu Benet da sa njim pođe na matursku žurku.

Kajla je prisustvovala jednom školskom skupu kada je na nebu videla avion koji je vukao poruku "Kajla, da li želiš da sa mnom pođeš na matursko veče?" uz zvuke pesme Frenka Sinatre "Come Fly With Me".

"Video sam da to rade za venčanja i poželeo da učinim nešto veliko, jedinstveno", kazao je Aleks koji je platio za ovu uslugu novcem koji je zaradio radeći u porodičnoj firmi.

"U istoriji naše škole niko nije učinio nešto slično. To će biti moja prva i poslednja maturska žurka sa devojkom sa kojom se zabavljam dve i po godine, a to zaslužuje nešto zaista veliko", objasnio je budući maturant.

"Svi su aplaudirali, a Kajla je imala svoj najveći osmeh na licu i naravno da je pristala", kazao je on.

Njegova vršnjakinja Rebeka Lit je dobila poziv za matursko veče od svog dečka Džoa Nelsona pred 250 ljudi. Njih dvoje su igrali u školskoj predstavi, a kada je komad završen, Džo je kleknuo na sceni, izvadio kutiju sa prstenom i pitao je da li želi da mu bude pratilja na maturi.

"Gotovo se rasplakala i rekla da hoće", ispričao je mladić, dodajući da mu je ulepšalo dan samo saznanje da je učinio nešto što je Rebeku usrećilo i što će pamtiti celog svog života.

Mnogi tinejdžeri prave zabavne video snimke na kojima plešu, pevaju ili izvode akrobatske tačke i koje potom postavljaju na Jutjub, drugi pak sakrivaju poruku o ogromnim buketima cveća ili raskošnim korpama sa voćem.

Tu su i torte sa porukom od šećerne glazure, poruke "ispisane" upaljenim svećama na trotoaru ispred kuće...

Profesorka psihologije Nensi Darling, koja proučava ponašanje tinejdžera, kaže da mladi vole "javno romantičarenje" i da je to jedna od faza u njihovom razvoju.

Ona je navela da, uprkos postojećim stereotipima o agresivnim tinejdžerima opsednitim seksom, podaci pokazuju da su današnja deca društveno "mnogo konzervativnija" i da se manje upuštaju u seksualne odnose nego prethodne generacije.

"Dečaci dobijaju priliku da pokažu svoju romantičnu stranu koja se retko iskazuje i koju često potcenjujemo", kazala je Darling.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.