Pliva povlači lek za kožne bolesti

Izvor: Mondo, 20.Avg.2015, 11:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Pliva" povlači lek za kožne bolesti

Lek se povlači zbog neispravnosti.

Foto: Guliver/Getty Images/Thinkstock Ilustracija

  Tri serije "Plivine" masti "betrion" za lečenje kožnih oboljenja, biće povučene iz prodaje zbog neispravnosti, objavila je Hrvatska agencija za lekove i medicinske proizvode (HALMED).

Kompanija "Pliva" nosilac je odobrenja za stavljanje u promet leka "betrion" (mupirocin), navodi HALMED, i dodaje da se povlače serije "331104", "332104", i "131084" navedenog leka zbog >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << potencijalne penicilinske kontaminacije.

Sumnja u neispravnost zasniva se na mogućoj penicilinskoj kontaminaciji aktivne supstance "mupirocin", serije "W656993", koja se koristila pri proizvodnji navedene tri serije.

Povlačenje se sprovodi do nivoa veleprodaje, i prema podacima kojima raspolaže HALMED, navedene serije leka više nisu dostupne u veleprodaji.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.