Piletina punjena bosiljkom i lukom

Izvor: Mondo, 01.Avg.2019, 02:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Piletina punjena bosiljkom i lukom

Lako se sprema, a veoma je ukusno.

Evo sjajne ideje za ručak, ako vam je ponestalo ideja.

Sastojci:

60 grama putera

Dva čena belog luka

Dve kašike iseckanog svežeg bosiljka

Četiri pileća filea (oko 800 grama ukupno)

25 grama prezli

Kašika maslinovog ulja

Priprema:

Zagrejte rernu na 180 stepeni.

U manju posudu stavite puter, luk i bosiljak, pa izmešajte >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << da se sjedine. Na svakom pilećem fileu rasecite nožem meso na delu gde je najdeblje, kako biste napravili "džep". Smesu sa puterom podelite na četiri jednaka dela i namažite na svaki pileći file, na deo gde ste rasekli meso.

Prezle sipajte u tanjir, pa piletinu umočite u njih.

Zagrejte ulje u tiganju na vatri srednje jačine, pa propržite piletinu 2-3 minuta sa obe strane, da dobije zlatnu nijansu. Prebacite je u pleh, pa pecite desetak minuta u zagrejanoj rerni.

Imate li i vi neki dobar recept? Pišite nam u komentarima!

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.