Izvor: Mondo, 17.Feb.2019, 03:01

Piletina na francuski način

Piletina na francuski način

Ovo jelo je hit u restoranima, a zapravo ga možete lako spremiti i kod kuće.

Predstavljamo vam laki recept za piletinu na francuski način, mirisnu i ukusnu – ovo jelo klasik je u restoranima širom sveta.

Jednostavno i brzo možete da ga pripremite kod kuće, uz prilog po izboru. Evo i kako!

Sastojci:

Četiri pileća karabataka

Brašno

Dva jaja

Jedan limun

Pola čaše suvog belog vina
>> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo <<
200 mililitara pileće supe od kocke

Dve kašike maslaca

Maslinovo ulje

Beli luk

Seckani peršun

So, biber

Priprema:

Karabatake uvaljajte u brašno začinjeno solju i biberom, a zatim u umućeno jaje. Na maslinovom ulju, propržite piletinu po četiri minuta sa svake strane. Izvadite ih na tanjir, a u tiganj dodajte polovinu limuna isečenu na tanke režnjeve i nekoliko čenova belog luka. Oni bi trebalo samo da aromatizuju sos, pa ne morate da ih seckate, izvadite ih na kraju. Propržite dva minuta, zatim zalijte vinom, supom i sokom preostale polovine limuna. Dodajte maslac i kašičicu brašna, dobro promešajte dok se ne rastopi, a zatim vratite piletinu u sos. Poklopite tiganj i pustite da krčka još pet minuta, dok se sos ne zgusne, zatim pospite peršunom i poslužite.

Kako vi spremate piletinu? Recite nam u komentarima!

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.