Pet načina da sačuvate svoj auto od lopova

Izvor: B92, 17.Feb.2020, 10:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pet načina da sačuvate svoj auto od lopova

Kradljivci automobila za tren oka mogu da se odvezu u vašem automobilu, ili da vam ukradu vredne stvari iz vozila.

Da biste sprečili krađu automobila, morate da znate na šta se sve lopov oslanja kada bira baš vaše vozilo kao plen, piše Indeks.

Ovo je nešto što svi znaju, ali nije naodmet naglasiti još jednom. Uvek proverite da li ste zaključali auto, jer se beleži sve veći broj krađa uzrokovanih ključem koji je lopov uočio u vozilu.

Ugledao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je lak plen, ušao u auto i odvezao ga. Prema nekim podacima — u SAD je od 2016. do 2018. godine ukradeno u proseku 209 automobila dnevno zbog otključanog vozila i ključa na vidnom mestu u njemu.

Potrudite se da auto parkirate na prometnom i dobro osvetljenom mestu.

Osim toga što je prometnije, manja je verovatnoća da će vam vozilo biti ukradeno, jer je veći broj svedoka koji mogu da uoče krađu i da samom svojom pojavom odvrate ili identifikuju lopova.

Kada izlazite iz automobila, uvek sa sobom nosite svoje dragocenosti.

Vozačku dozvolu držite u novčaniku ili u torbi. Ne ostavljajte u vozilu ništa što bi vam, ako bude ukradeno sa automobilom, moglo da stvori dodatne probleme.

Ako su napolju niske temperature, možete doći u iskušenje da zagrejete automobil pre nego što ujutro sednete u njega, tako što ćete ga "upaliti" i ostaviti motor da radi.

Čak i ako se u kuću vraćate samo na minut, sigurnije je da isključite motor, jer je spretnom lopovu dovoljno samo nekoliko sekundi da uskoči u auto i odveze se.

Obratite pažnju na sve važne stvari kada napuštate vozilo.

Ako ste u žurbi i ako vam pažnja odluta, možete zaboraviti da učinite nešto, na primer — da zaključate vrata, i tako ostavite automobil "na izvol'te".

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pet načina da sačuvate svoj auto od lopova

Izvor: Nezavisne Novine, 17.Feb.2020

Kradljivci automobila za tren oka mogu da se odvezu u vašem automobilu, ili da vam ukradu vrijedne stvari iz vozila.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.