Pažnja: Pojačane kontrole vozila i vozača

Izvor: Mondo, 22.Avg.2016, 09:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pažnja: Pojačane kontrole vozila i vozača

Na srpskim putevima, od danas do kraja meseca, biće sprovedena akcija pojačane kontrole brzine kretanja, najavio je MUP.

Foto: Guliver/Getty images/Thinkstock

  Ta akcija počeće danas na svim evropskim putevima i do kraja avgusta će biti sprovedena u 31 državi - u 28 država članica Evropske unije, kao i u Švajcarskoj, Norveškoj i Srbiji, koje sarađuju u okviru međunarodne organizacije Mreža saobraćajnih policija Evrope TISPOL.

U okviru akcije >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << i pripadnici saobraćajne policije MUP-a koristiće uređaje za merenje brzine kretanja - ručne radare, radare u sistemima video nadzora, kao i uređaje za merenje brzine u vozilima bez obeležja policije, takozvanim "presretačima".

Svaki kontrolisani vozač će biti alkotestiran, a saobraćajna policija će prilikom zaustavljanja vozila koje prekorači dozvoljenu brzinu, kontrolisati i upotrebu sigurnosnih pojaseva.

Prema svim učiniocima prekršaja biće preduzete zakonom propisane mere, dodaje se u saopštenju MUP-a.

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Vranje: Pojačane radarske kontrole

Izvor: JuznaSrbija.info, 22.Avg.2016

Akcija pojačane kotrole brzine kretanja vozila počela je danas i trajaće do kraja meseca, najavljeno je iz MUP-a...U okviru akcije saobraćajna policija će koristiti ručne radare, radare u sistemima video nadzora, kao i presretače. Kontrola se odnosi i na upotrebu sigurnostnih pojaseva a svaki...

Nastavak na JuznaSrbija.info...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.