POLJSKI REPER POZIVA NA UBIJANJE HOMOSEKSUALACA

Izvor: Kurir, 12.Apr.2011, 15:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

POLJSKI REPER POZIVA NA UBIJANJE HOMOSEKSUALACA

VARŠAVA - Poljski reper Bas Tajpan u novom hitu poziva da se poubijaju, kao izrodi, homoseksualci i lezbijke, ali pokušaji da se protiv njega podnese krivična prijava propadaju.

Poljski zakoni, naime, ne poznaju krivično dela raspirivanja mržnje protiv seksualnih manjina, a štite samo nacionalne, rasne i etničke.

Problem govora mržnje uperen protiv homoseksualaca je sve veći, posebno na internetu", izjavio je za Gazetu viborču šef Kampanje protiv homofobije Robert >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Bjedronj.

Kada bi reper umesto reči homoseksualac upotrebio u pesmi reč Jevrejin, Nemac, katolik, musliman, tužilaštvo bi ga gonilo po službenoj dužnosti, ali pozivanje na ubijanje homoseksualno orijentisanih sugrađana je u Poljskoj sasvim nekažnjivo.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.