Ovo zaustavlja štucanje, garantovano!

Izvor: Mondo, 16.Dec.2017, 17:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ovo zaustavlja štucanje, garantovano!

Zaboravite "zadržavanje daha", ispijanje malih gutljajeva vode... i slične savete za koje ste se lično uverili da ne pomažu.

Foto: Guliver/Getty images, Thinkstock

Štucanje je, blago rečeno uznemirujuće i neprijatno (naročito ako počnete da štucate na poslu ili tako nešto), a ponekad može biti i simptom nekog ozbiljnijeg zdravstvenog stanja.

Ginisov rekord

Čarls Ozborn drži Ginisov rekord u najdužem slučaju štucanja na svetu. >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Počeo je da štuca 1922. godine i nije prestao do 1990. godine, dakle, ukupno 68 godina! Ukoliko štucanje traje duže od dan ili dva, idite kod lekara.

Sledeći put kad vas uhvati napad štucavice, sve što vam treba je nego gorko alkoholno piće i kriška limuna.

Natopite limun biterom i ili ga odmah pojedite, ili ga žvaćite minut, dva. Ako vam je ukus suviše neprijatan, možete posuti mrvicu šećera odozgo.

I to je sve. Oslobodićete se štucanja.

"Njujork tajms" piše da je dr Džej Hauard Herman iz Bostona sproveo i manju studiju na tu temu, i da je o svojim zaključcima pisao za Medicinski žurnal Nove Engleske još 1981.

Dr Herman nije, doduše, uspeo da utvrdi koji tačno sastojak iz pomenute kombinacije zaustavlja štucanje, ali je zabeležio da će ovaj "lek" zaustaviti štucanje u čak 88 odsto slučajeva, prenosi Woman's day.

Ovo niste znali o štucanjuZašto bebe štucaju?

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.