Ovo vas sprečava da se konačno zaljubite

Izvor: Mondo, 06.Apr.2019, 15:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ovo vas sprečava da se konačno zaljubite

Četiri velike zablude o vezama zbog kojih nikako da pronađete pravu ljubav.

Da li sanjate o princu na belom konju? O osobi koja će ući u vaš život i sve učiniti savršenim? Sanjarenje o tome da vas neko tretira kao princezu može biti zabavno, ali na duže staze stvara ozbiljne probleme u vezama, do te mere da vam ljubavni život može postati prilično mizeran.

Sve bajke na kojima smo odrastali, romantični filmovi i ljubavni romani na određeni način formiraju >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << naša očekivanja i prilično je opasno ako ih u zrelim godinama ne prerastete. Ideja o tome da ćemo sa partnerom odšetati "u suton" i živeti zauvek srećno je OK dok ste jako mladi. Kasnije postaje toksična i sprečava vas da ostvarite zdrav, zreo odnos sa osobom koja vam se dopada.

Donosimo vam četiri najčešća mita o romantičnim vezama koja treba da zaboravite, ako želite da nađete pravu ljubav.

Suprotnosti se privlače

Svi smo to videli u filmovima: dve osobe koje nemaju ništa zajedničko se sretnu, ludo se zaljube i žive srećno do kraja života. Prirodno je da nas na prvu loptu zainteresuje neko ko je potpuno drugačiji od nas, jer u toj osobi prepoznajemo kvalitete za koje mislimo da nam nedostaju. Ali, najčešće se vrlo brzo ispostavi da je to što nam je na početku bilo toliko privlačno upravo ono što će nas razdvojiti od partnera i dovesti do kraha veze. Ako vam se dopada neko čiji je pogled na svet potpuno drugačiji od vašeg, ko ima različite stavove o važnim životnim pitanjima, ko ima drugačije navike… razmislite da li ste spremni na toliko kompromisa u životu samo zato što vas ta osoba privlači.

Fizička privlačnost garantuje da će se dve osobe lepo slagati

Fizička privlačnost jeste važna dimenzija kompatibilnosti u vezi, ali je relativno nisko na "spisku" onoga što partnere dugoročno vezuje. Važno je, naravno, da vam se osoba sa kojom ste u vezi dopada, ali ako je to jedino što vas spaja, verovatno ćete završiti u disfunkionalnoj vezi koja će vam doneti više problema nego životne radosti.

Svađe su odraz strasti

Koliko god da se lepo slažete sa partnerom, dve osobe koje su iskrene u odnosu ne mogu se sve vreme slagati po svim pitanjima. Od toga koliko se često sporečkate mnogo je važnije kako rešavate konflikte. Postoji velika razlika između nesuglasica tu i tamo i situacije u kojoj ne možete da se dogovorite ni oko čega, a da se to ne pretvori u dramu i svađu epskih razmera. Ne bi trebalo da se svakog dana osećate kao da morate da ubeđujete osobu sa kojom ste u vezi da je to prava odluka, ali ne bi trebalo ni sebe da ubeđujete u to… Neslaganja su prirodna stvar. Ali, ako ste oboje posvećeni rešavanju problema na način koji podrazumeva da ste oboje sve vreme svesni da ste na istoj strani, umesto da vodite "rovovske bitke" oko sitnica, vaša veza ima šanse da opstane.

Zajednička interesovanja znače da ste "idealni" jedno za drugo

Kao što to što se jedno drugome dopadate ne garantuje srećnu vezu, ni to što oboje volite "policijske serije", klasičnu muziku ili iste pisce ne znači da ste idealni jedno za drugo. I ta pretpostavka je jedna od najčešćih grešaka koje ljudi prave u vezama. Ista interesovanja su plus, ali nisu nikakva garancija. Da biste bili srećni zajedno, i uspeli da izgradite zdravu, stabilnu vezu mnogo je važnije da imate sličan pogled na svet, da vam je smisao za humor sličan, da imate slična očekivanja od budućnosti… Koju vrstu muzike slušate mnogo je manje važno.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.