Otkrivamo šta vaš ljubimac želi da vam poruči

Izvor: 24sata, 20.Sep.2014, 19:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otkrivamo šta vaš ljubimac želi da vam poruči

Ako je u pitanju režanje, vaš ljubimac želi vam poručiti neku od sledećih stvari: želju za igranjem, strah ili obranu teritorija.Rep visoko gore signalizira da je pas na oprezu ili čak znakove agresije.

Lajanje

Psi laju iz nekoliko glavnih razloga, a oni uključuju: dolazak njima nepoznate osobe ili životinje, iznenađenje, zadiranje u njihov prostor , uzbuđenost ili želju za igrom.

Režanje

Ako je u pitanju režanje, vaš >> Pročitaj celu vest na sajtu 24sata << ljubimac želi vam poručiti neku od sledećih stvari: želju za igranjem, strah, obranu teritorija ili stvari koje posjeduju.

Mahanje repom

Rep visoko gore signalizira da je pas na oprezu ili čak znakove agresije. Rep između nogu označava da je vaš ljubimac u strahu, dok sporo mahanje znači da vaš ljubimac istražuje teritoriju na kojoj se nalazi.

Uši

Kada su opušteni, uši vašeg ljubimca stajaće  prirodno kako jesu. Kad su na oprezu, psi podižu uši, a kad zabace uši lagano, znači da su prijateljski nastrojeni.

Zavijanje

To uglavnom znači jednu od ove 3 stvari: vaš pas želi nešto, želi pažnju ili ga je strah odvajanja od vas.

Glava

Naginjanje glave u levo ili desno, znak je pseće znatiželje ili prepoznavanja reči koje ste mu uputili, a naginjanje glave  nazad i izvijanje vrata znak je pokazivanja interesa. Okretanjem glave žele izbeći kontakt očima s vama, a lizanje indicira da je pas pod stresom ili nema više hrane ili vode u blizini.

Oči i obrve

Podignute obrve takođe znače pokazivanje interesa, a spuštanje istih nesigurnost i neizvesnost. Prirodno opuštene obrve pokazuju vam da je vaš ljubimac prijateljski raspooložen, dok širom otvorene oči pokazuju znak za uzbunu i oprez.

Nastavak na 24sata...






Povezane vesti

Šta vas pas želi da vam kaže?

Izvor: B92, 21.Sep.2014, 14:50

Ako reži, vaš ljubimac želi da vam poruči neku od sledećih stvari: želi da se igra, strah ga je ili brani teritoriju. Rep visoko gore znači da je pas na oprezu ili čak znakove agresije...Foto: PhyreWorX/Flickr.com..Otkrivamo vam sve tajne glasova i pokreta vašeg ljubimca, za koje bi trebalo...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 24sata. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 24sata. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.