Oslušnite zvuk McLarena P1

Izvor: Mondo, 27.Feb.2013, 11:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oslušnite zvuk McLarena P1

McLaren P1 najavljuje se kao naslednik modela McLaren F1 koji će "pokoriti svet autoindustrije", a sudeći po performansama, to i nije daleko od istine.

prev next 0 0 0 0 0

 

1 / 5

 

2 / 5

 

3 / 5

 

4 / 5

 

5 / 5

Iz McLarena kažu da P1 sa 903 konjske snage do "stotke" ubrzava za manje od tri sekunde, do 200 kilometara na sat za sedam, a do 300 kilometara >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << na sat za 17 sekundi, što je za čitavih pet sekundi manje nego što je to bio slučaj sa modelom F1.

Zahvaljujući jedinstvenoj formuli koju je Pirelli koristio pri izradi guma za ovaj model, maksimalna brzina biće ograničena na gotovo neverovatnih 350 kilometara ba sat (sve dok se ne naše neki "hrabriša" koji će isključiti elektronske monitore brzine).



Što se dizajna tiče, McLaren je od prošlogodišnjeg Sajma automobila u Parizu na kojem je predstavljen prototip modela P1 napravio samo neznatne izmene. Osim toga, doneta je odluka da se proizvodnja ograniči na svega 375 primeraka, a očekuje se da će cena biti oko 1,3 miliona dolara, što će ovaj automobil učiniti ređim primerkom i od čuvenog modela Ferrari Enzo.

Ako se u McLarenu budu držali najavljenog broja primeraka, P1 će momentalno postati san ozbiljnih kolekcionara... Nažalost. Pošto ništa što je napravljeno da "leti" po putu brzinom koju ovaj model može da razvije ne bi trebalo predugo da stoji parkirano.



(MONDO)

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Oslušnite zvuk McLarena P1 (VIDEO)

Izvor: OkRadio.rs, 27.Feb.2013

McLaren P1 najavljuje se kao naslednik modela McLaren F1 koji će "pokoriti svet autoindustrije", a sudeći po performansama, to i nije daleko od istine. Iz McLarena kažu da P1 sa 903 konjske snage do "stotke" ubrzava za manje od tri sekunde, do 200 kilometara na sat za sedam, a do 300 kilometara na...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.