Opustite se i fokusirajte za samo jedan minut!

Izvor: Mondo, 11.Avg.2019, 17:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Opustite se i fokusirajte za samo jedan minut!

Predstavljamo vam tehniku disanja koja umanjuje stres i pomaže nam da se koncentrišemo.

Tehnike disanja imaju veoma široku primenu, a među najvećim prednostima njihovog praktikovanja su umanjenje stresa i povećanje koncentracije.

Predstavljamo vam tehniku u koju se profesionalni sportisti "kunu", i primenjuju je pre izlaska na teren. Na taj način smanjuju stres ili nervozu, ali se i bolje skoncentrišu na zadatak pred sobom.

Devet proverenih tehnika >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << za umanjivanje stresa

Smestite se udobno, i polako, duboko udahnite. Zadržite dah tri sekunde bez izdisanja, a onda gornje zube postavite na donju usnu, kao da hoćete da je uvučete. Polako izbacite dah kroz zube, trebalo bi da izdisaj traje dva puta duže od udaha. Ponavljajte tokom jednog minuta.

Na ovaj način usporićete brzinu rada srca, što će umanjiti osećaj stresa ili anksioznosti.

Primenjujete li vi neku tehniku disanja, da li vam pomaže? Recite nam u komentarima!

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.