Oglašavanje na internetu moglo bi da prestigne televizijsko do 2017

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 25.Jun.2015, 10:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oglašavanje na internetu moglo bi da prestigne televizijsko do 2017

Zahvaljujući snažnom rastu oglašavanja putem mobilnih telefona i tableta, oglašavanje na internetu nadmašiće televizijsko do 2017. godine, procenjuje Zenith Optimedia

Ta kompanija za zakup oglasnog prostora, u vlasništvu agencije Publicis, objavila je analizu u kojoj procenjuje da će se udeo oglašavanja putem mobilnih uređaja – pametnih telefona i tableta – u periodu od 2014. do 2017. u svetu udvostručiti, na 12,9 posto, dok će ukupno oglašavanje na internetu dostići >> Pročitaj celu vest na sajtu Advertiser-Serbia.com << udeo od 28 posto. Celokupnom rastu oglašavanja u tom periodu doprineće sa 70 posto. Zenith Optimedia definiše globalnu potrošnju na oglašavanje podacima sa 12 najvećih oglašavačkih tržišta u svetu.

„Internet se brzo pokazao kao dominantni oglašavački medij i po sadašnjim trendovima prestići će televiziju do kraja decenije. Rapidno raste vreme koje gledaoci provode prateći online video sadržaje na svojim laptopovima, tabletima i pametnim telefonima, a oglašivači preusmeravaju svoje budžete na online medije kako bi pratili te trendove“, kazao je Steve King, izvršni direktor Zenith Optimidije.

Analiza te kompanije pokazuje da bi u iduće dve godine internet mogao postati dominantni oglašavački medij u Kini, Nemačkoj, Finskoj, Irskoj i na Novom Zelandu, a već je sada najveći oglašavački medij u Australiji, Kanadi, Danskoj, Holandiji, Švedskoj i Britaniji. Zenith takođe procenjuje da će u ovoj godini da raste potrošnja na oglašavanje u svetu za 4,2 posto, na 531 milijardu dolara.

Izvor: poslovni.hr

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Advertiser-Serbia.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Advertiser-Serbia.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.