Objavljen EACA privremeni izveštaj o dezinformaciji

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 25.Feb.2019, 10:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Objavljen EACA privremeni izveštaj o dezinformaciji

HURA!, kao aktivna članica EACA-e (The European Association of Communications Agencies), izveštava o merama preduzetim u vezi sa Kodeksom o dezinformacijama. Mrežne platforme i privrdna društva koja predstavljaju industriju tržišnog komuniciranja podneli su svoje izveštaje u kojima pokazuju koje su korake preduzeli kako bi poštovali svoje obveze prema Kodeksu o dezinformacijama. U izveštajima se vidi da su potrebna dalja ulaganja u drugim oblastima kako bi se ojačala pouzdanost mrežnih >> Pročitaj celu vest na sajtu Advertiser-Serbia.com << sistema i zaštita korisnika.

Kodeks je deo Akcijskog Plana protiv dezinformacija (Action Plan against disinformation) koji je Evropska Unija usvojila prošlog decembra kako bi ojačala saradnju između njenih članica i institucija EU-a u cilju proaktivnijeg rešavanja opasnosti dezinformacija.

Popis platformi koje su podnele svoje izveštaje možete pronaći ovde.

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Advertiser-Serbia.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Advertiser-Serbia.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.