Izvor: Mondo, 03.Avg.2019, 10:35 (ažurirano 02.Apr.2020.)
OVO je jedini pravilni način da operete tiganj
Otkrivamo vam tri razloga da na ovaj način operete svoj omiljeni tiganj, produžite mu život i zaštitite okolinu!
Na ovaj način ćete ukloniti masnoću, nećete oštetiti površinu tiganja i čuvaćete okolinu!
Ako i vi ispržite nešto u tiganju, a zatim ga odmah isperete vodom, bilo toplom ili hladnom, pogrešno čistite svoj tiganj.
Tiganj u kojem ste upravo nešto napravili trebalo bi da ostavite da se potpuno ohladi, umesto da ga toplog isperete. >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo <<
Kada se potpuno ohladi, drvenom ili plastičnog špatulom ostružite ostatke hrane ili masnoće, i to direktno u kantu za smeće. Na taj način nećete oštetiti neprijanjajuću površinu, a zatim tiganj obrišite ubrusom, i tek onda ga operite.
Postoji više razloga za ovaj "proces". Najpre, ako odmah isperete ulje, i ako to često radite, rizikujete da oštetite ili zapušite slivnik ili cevi. Masnoće iz vašeg slivnika mogu i da zagade čovekovu okolinu, zato se uvek savetuje da se odlože u đubre, a ne da "odu" u kuhinjski slivnik.
Kako vi perete tiganje? Recite nam u komentarima!