Novi namet na zaslađena pića

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 12.Okt.2016, 07:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi namet na zaslađena pića

ŽENEVA – Svetska zdravstvena organizacija preporučila je državama da iskoriste poresku politiku i povećaju cene zaslađenih napitaka, kao što su bezalkoholna pića, sportska pića, čak i 100-procentni voćni sokovi u okviru borbe protiv gojaznosti, dijabetesa i bolesti zuba

U izvještaju koji se podudara sa Svetskim danom borbe protiv gojaznosti navodi se da se gojaznost udvostručila u celom svetu u periodu između 1980. i 2014. godine, kada je skoro 40 odsto globalne populacije >> Pročitaj celu vest na sajtu Advertiser-Serbia.com << imalo prekomernu težinu.

Poučena lekcijom iz kampanje za borbu protiv duvana, SZO navodi da oporezivanje zaslađenih pića može da pomogne da se smanji konzumiranje šećera i da se poboljša zdravlje, što bi značilo veće prihode za države.

U izvještaju na 36 stranica o fiskalnoj politici i ishrani Organizacija navodi da postoje “snažni dokazi” da subvencije za smanjene cene svežeg voća i povrća mogu da doprinesu poboljšanju ishrane.

Izvor: Srna

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Advertiser-Serbia.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Advertiser-Serbia.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.